Jótékonysági koncert rászorult gyermekek javára

A Lions Club Mosonmagyaróvár és alapítványa, valamint a Kühne Koncert Fúvószenekar – karmester Ifj. Vámos Gábor – várta a fúvószenét kedvelő közönséget a Flesch Károly Kulturális Központ zenekedvelő közönséggel zsúfolásig megtelt színháztermébe egy jótékonysági koncert megtekintésére. A „Lionsok” és a zenekar kapcsolata immár húsz éves múltra tekint vissza, köszönhetően Hernádi Sándor eddigi karmesternek és Lions tagnak, aki e koncert keretében vehette át a dicsérő oklevelet Cselovszki Katalintól, a helyi Lions Club elnökétől.

A koncert vendég zenekara Kapuvárról érkezett, Kőszegi-Németh József kar-mester vezetésével. A jótékonysági hangversenyt a kapuváriak kezdték három karácsonyi dallal, majd egy „igazi” fúvószene következett, a Szamosmenti induló. Ezután Cselovszki Katalin Lions elnök köszöntötte a megjelenteket, valamint Boronkay Gusztáv Lions Club kormányzó szólt a közönséghez. Utána Horváth Cecilia mondott el egy szép verset. A kapuvári zenészek repertoárjából nem hiányzott a Louis Amstrong által világhírűvé vált Csodálatos világ c. feldolgozás sem, nagy sikert aratva. Az elhangzott dalokat, keletkezésük rövid történetét és a zenekarokat bemutatta Bencsik Tibor, alias „Bicsek”. Kapuvár Város Fúvószenekara szilveszteri előzetesként a Sej-haj Rozi és a Honvédbanda pattogós ritmusával zárta műsorát, vastapsot aratva.

A rövid szünet után a Kühne Koncert Fúvószenekar műsora következett Ifj. Vámos Gábor dirigálásával, a Kossuth induló dallamaival. A zenekar utánpótlásról is gondoskodik, ők léphettek szín-padra, a Kühne Zenetanoda ifjai, Pusztai Kinga tanárnő vezetésével. Reineke: Where Eagles Soar c. szám el-hangzása után a Mosonyi Mihály Zene-iskola fúvós növendékei következtek Kovács Tamás József zenetanár irányítása mellett.

A színvonalas koncertet a két zenekar közös műsorszámmal, a Bán László: Karácsony éjjele c. művel zárta, de a zsúfolásig megtelt nézőtéren ülők többször visszatapsolták a zenészeket, ráadást kérve.

A jótékonysági koncert bevételét a Lions Club – Mosonmagyaróvár és alapítványa a város rászoruló gyermekeinek javára fordítja.

Talpas Balázs