Takarítás a szigetközi vizeken

A Tengri Mosonmagyaróvári Íjász és Hagyományőrző Egyesület április 12. és 17. között immár tizenkettedik alkalommal tavaszi nagytakarítást végzett az Öreg-Duna Dunakiliti szakaszán.

Nehezen indult a dolog, mert a szlovákiai testvérszervezetünk tagjai ezúttal nem tudtak jönni, mivel nekik is rendezvényeik voltak, az itteni jelentkezőknek pedig egy Németországi út jött közbe. Ezért úgy döntöttünk az egyesület titkárával, Kovács Margittal, tovább nem halogatjuk a dolgot, ketten állunk neki a szemétszedésnek, hogy ne szakadjon meg ez a sorozat! Ez aztán több napot vett igénybe, de sajnos „sikerrel” jártunk. Rengeteg, a horgászok és kirándulók által eldobott, otthagyott flakon, készétel-csomagolás, sörös doboz, félig megivott üdítő jelezte az emberek hanyagságát, felelőtlenségét. Furcsa módon, kihozni nem lusták, de amikor tizedére csökken a súlyuk, akkor viszont inkább eldobják. Egy helyen találtunk több camping gázpalackot, műanyag karnisztert, fóliát, borosüveget is.

Azért azt meg kellett állapítanunk, hogy az előző évekhez képest több idő alatt kevesebb hulladék jött össze, tehát az előző évek munkája nem veszett kárba. Mi egész évben folytatjuk a környék tisztítását, mert ha jön egy áradás, akkor az újra hozza magával a szemetet, nem beszélve a jó idő beköszöntével megszaporodó kirándulókról, horgászokról.

Végül szeretnénk köszönetet mondani a mosonmagyaróvári Csali Horgászboltnak, akik a zsákokat, illetve a dunakiliti Vadvíz Kempingnek, akik a tárolást és az elszállítást biztosították.

Bognár Árpád, elnök, Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület

 

Vissza a kezdőoldalra