Az évtized kiállítása a Cselley-házban

A legnagyobb magyar festő remekművei érkeztek a Cselley-ház megújult kiállítótereibe. December 14-től látogatható a Munkácsy-kiállítás.

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum 2019. december 14. és 2020. március 8. között a Cselley-ház kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. A kiállítás a köztudatban a legnagyobb magyar festőként élő Munkácsy Mihály páratlanul gaz-dag életműve előtt tiszteleg.

Pákh Imre New York-i üzletember az elmúlt évtizedekben mind számszerűségében, mind minőségében a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményt hozta létre. A Mosonmagyaróvárra érkezett anyag Munkácsy több mint félszáz festményéből és grafikájából áll, amelyet a Mestert ábrázoló műalkotások egészítenek ki.

A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hisz a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az anyagban.

A jegyárakról és a kiállításhoz kapcsolódó programokról a múzeum honlapján tájékozódhat.