Civil koszorúzás

Március 15-én délután 1 órakor kezdődtek a civil koszorúzások a magyaróvári ’48-as emlékhelyeken. A találkozási pont a magyaróvári temető volt. Minden emlékhelyen vers hangzott el a Győri SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákjai tolmácsolásában, akiket Csicsai Ferenc tanár készített fel. A verset mondó diákok Csicsai Lilla, Brunner Rubina, Meleghegyi Luca, Sereg Ramóna, Király Dominika voltak. A moderátor Németh Alajos volt.

A temetőben Soós János sírjánál Németh Alajos nyugalmazott tanár mondott ünnepi beszédet. A Széchenyi István emléktáblánál Martinschick Balázs, a történész, Széchenyi Polgári Kör elnöke tartott megemlékezést, majd koszorúzott. A Kossuth Lajos emléktáblánál Horváth Éva a Kossuth Gimnázium tanára mondta el gondolatait, s a Kossuth Lajos Gimnázium képviselői helyezték el az emlékezés virágait. A Deák Ferenc emléktáblánál Stipkovits Pál, volt polgármester mondott ünnepi beszédet, s koszorúzott. A Zeyk Domokos emléktáblánál Dr. Molnár Zoltán, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának dékánhelyettese tartott ünnepi beszédet, s az egyetem és az Óvári Gazdászok Szövetsége koszorúzott.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata nevében Dr. Iváncsics János alpolgármester és Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző koszorúzott.

A civil koszorúzás szervezője a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség volt

 

Vissza a kezdőoldalra