Családi kutyás nyílt nap

A Lajta Dogcentrum civil szervezet június 3-án családi kutyás nyílt napot rendezett az ipartelepi kutyaiskolában. A rendezvény után beszélgettünk a Varga Csaba alelnökkel a nyílt nap eseményeiről.

A plakátokon szereplő összes eltervezett programot sikerült megvalósítani. A kilátogató családok minden tagjának – kicsiknek és nagyoknak – kínáltunk programot. – mondta Varga Csaba. Volt légvár, csillámtetoválás, arcfestés, színező, puzzle, ügyességi verseny kutyával, munkakutya bemutatók, kutya szépségverseny sok kategóriában, pünkösdi kutyakirály választás, hogy csak néhány programot említsek a sok közül. A jó szervezés ellenére a sajnos a rendezvény látogatottságával nem vagyok megelégedve, mivel a tavalyihoz képest kevesebb volt az érdeklődő. Az okokat illetően csak feltételezéseink vannak, mivel az időjárás nagyon kedvező és a rendezvény teljesen ingyenes volt. A napot dr. Iváncsics János alpolgármester, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg

A főzőversenyen tavaly 9 főzőcsapat volt, idén már 14 csapat mérettette meg magát. Az ételekbe én is belekóstoltam, de magam is nagyon nehezen tudtam volna eldönteni, hogy melyik ízlett a lejobban. Két csapat rontotta el az ételét, az egyik leégette, a másik nagyon elsózta, ezek ehetetlenek voltak. A többi nagyon finom volt. A főzőverseny győztese a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre csapata lett. Második helyezést a győri „Kutyulók” csapata ért el, míg harmadik a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete főzőcsapata lett.

14 évvel ezelőtt egy házi pünkösdi kutyakirály választás ötletével indult a program, amit – a Covid miatt 3 év kihagyással – minden évben megrendezünk. Január végétől, közel fél éves munka van benne. Megkeressük a támogató cégeket, az önkormányzatot, fel kell venni a kapcsolatot és időpontot kell egyeztetni a programban részt vevőkkel. A rendezvényt jobbára Kulitsán Attila elnök és én szervezzük, de a nap lebonyolításában mintegy 50 kutyás tagtárs segítségére is számíthatunk. Jövőre is ugyanebben a pünkösdi időszakban várható a családi kutyás nyílt nap megrendezése.

Vissza a kezdőoldalra

 

« A 3 »