Nemzetközi művésztalálkozó és Blitz kiállítás

A Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület 22. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Művésztalálkozót és „Blitz” Kiállítást. A többnapos program egyik eleme a 2024. május 31-én, pénteken 17 órakor a Fehér Ló Közösségi Házban kezdődő „Blitz” Kiállítás. Az ünnepélyes megnyitón a vendégeket Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszönti. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Csütörtöki Szalon versmondói, a Halmos László Énekegyüttes, valamint a Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárai és növendékei. A műsort követően dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlésének alelnöke nyitja meg a tárlatot.

A tárlaton kiállító festők: Bősi Éva, F. Csapó Irén, Csepilek Istvánné, Döbrössi Adrienn, Eredics Józsefné, Gyarmati Károly, Igali Alfréd, Kőrösi Tamás, Kun Mária, Lövey Györgyi, Malik Andrásné, Susanna Nagy, Tóth Ida Klára, Vágási Béla. A kiállításon láthatók a művészeti egyesület közelmúltban elhunyt elnökének, Pintér Évának a festményei is. A tárlaton láthatók még Goda Barbara, Sörös Valéria és Talpas Balázs fotósok képei, Malik Andrásné porcelánfestő művei, Alzbeta Schneweiszová, Kovács Ildikó Pónya Ottó, Németh Balázs fafaragó, a Kovács Margit Iparművészeti Szakgimnázium tanulóinak (Kertics Letícia, Miklós Eliána, Rogus Gábriel, Schreyer Nikolett), valamint Pónya Máté, a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulójának alkotásai.

A rendezvényt támogatja Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Krém és Máz Cukrászüzem, a Bazsi és Márk Cukrászati Kft., valamint a Family-Friss Kft.

A kiállítás 2024. május 14-ig ingyenesen megtekinthető.

 

Vissza a kezdőoldalra