Európa-nap 2024

A kép a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban készült
A kép a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban készült

A felvidéki Szövetség a Közös Célokért társulás a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesület részvételével szervezte meg „A Közös európai értékek ünnepe: Európa-nap 2024” című programot. Május 11-én két autóbusznyi csapat indult a programra, amely először a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum látogatásával kezdődött. Innen indultunk Királyfiakarcsára, a Cserkészligetbe az ünnepség helyszínére.

Vendéglátóink ebéddel vártak minket, ezt követte az ünnepélyes megnyitó, amelyben Dr. Iváncsics János alpolgármester úr köszöntő szavait is hallhattuk. A megnyitó után Közös értékeink az Európai Unióban címmel pódiumbeszélgetést hallgathattunk, melynek vendégei: Dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó, Berényi József, a Régiók Európai Bizottságának a tagja, Patasi Ilona, a Szlovákiai Agrárkamara elnöke voltak. Moderátor (és az ünnepség szervezője is): Hideghéthy Andrea, újságíró, szerkesztő, a Felvidék.ma felelős kiadója volt.

Délután zenés műsorkavalkád, színpadi produkciók következtek, amit magyarországi és felvidéki fellépők produkciói tettek színessé. Fellépett a mosonmagyaróvári Haller Sport, Majorette Egyesület és az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint a dunaszerdahelyi Akrobatikus Táncklub, Csölle Tivadar, Alsó Pintő Gyermek Néptáncegyüttes, az Alistáli Népdalkör, a csodálatosan éneklő Márton Iringó, akit Kuti Anna kisért fuvolán. Zárószámként óriási sikert aratott Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik felvidéki magyar rock and roll zenét játszó zenekar frontemberének fellépése. A program tombolahúzással és vacsorával zárult.

A napsütéses idő is kellemessé tette a kirándulásunkat, kiváló alkalom volt kikapcsolódásra, beszélgetésre, közösségépítésre.

Orbán Józsefné elnök

 

 

Vissza a kezdőoldalra