Nélkülözhetetlen a civil élet

Lezajlott a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség éves küldöttgyűlése. Az elmúlt év tevékenysége, a gazdálkodás, illetőleg az idei éves tervek voltak a Civil Szövetség éves küldöttgyűlésének a fő fókuszában, de az is szóba került, hogy a szövetség lett az év civil szervezete Győr-Moson-Sopron megyében a tavalyi évben, ráadásul elsőként.

Tavaly szervezték meg az első civil napot, november 27-én Győrújbaráton, ahol a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség átvehette a „A megye civil szervezete, 2021” díjat, melyet a Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ítélt oda.

– Nagyon örültünk a kitüntetésnek, amit először mi vehettünk át. Ez egy 15 éves munka eredménye, aminek a továbbiakban is igyekszünk megfelelni – mondta lapunknak Nagy Sándor, a Civil Szövetség elnöke, majd folytatta.

– A megyében ránk bízták a civil pénzügyi tanácsadást a civil szervezetek részére, segítünk minden számviteli kérdés esetén. Emellett megszerveztük a civil könyvelést, jelenleg 46 szervezetnek könyvelünk Mosonmagyaróváron és a térségben. Működésünkhöz tartozik a pályázatfigyelés, a partnerkeresés, az adománygyűjtések koordinálása, ami sajnos most különösen fontos az ukrán háború miatt, és minden egyéb segítségnyújtás, amivel a civileket támogathatjuk. Kisebb rendezvényhangosítási feladatokat is vállalunk. – hívta fel rá a figyelmet a szövetség elnöke.

Mosonmagyaróváron jelenleg 220 bejegyzett civil szervezet működik, ebből 38 szervezet a szövetség tagja. A Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 14. szám alatt működő Civil Szolgáltató Központban munkatársaink közül Nagy Sándor szervezetfejlesztési, Patonai Gábor könyvelő pénzügyi tanácsokat, Kiss Zoltán László, a pályázat tanácsadást ad, s ő üzemelteti a szolgáltató honlapjait is, valamint Tóth Zoltánné adminisztrátor segít, a mindennapi ügyeket intézi.

– Minden civil szervezet forduljon hozzánk bizalommal, amiben tudunk segítünk, valamint várjuk minden Mosonmagyaróvári civil szervezet jelentkezését új tagnak, aki szeretne együttműködni egyéb civil szervezetekkel és velünk, ezzel is hatékonyabbá téve a város és a megye civil életét.

(Forrás: Kisalföld)

 

Vissza a kezdőoldalra