Támogatási lehetőségek civil szervezeteknek

A mosonmagyaróvári önkormányzat a Mosonmagyaróvári Civil Szövetséggel együttműködve civil kerekasztalt hívott össze június 5-én a Civil Házban aktuális témákkal. A különféle támogatási formákat részletezték a civil szervezetek számára tartott fórumon.

A civil szervezetek támogatási rendszeréről Iváncsics János alpolgármester számolt be, aki elmondta: a Covid óta némileg átalakultak a támogatási formák, így például az alapokra nem lehet pályázni. Ezek újraindításán gondolkodnak, várhatóan a civil szervezetek, valamint az oktatási és nevelési intézmények külön forrásra jelentkezhetnek. A költségvetési soron több civil szervezet részesül önkormányzati anyagi segítségnyújtásban: ebbe a körbe be és ki is lehet kerülni. A polgármesteri keret 6, az alpolgármesteri 2, a képviselői keret idén 1,5 millió forint, amit időarányosan költhet el 2024-ben a jelenlegi és a jövőbeni városvezetés.

A pályázati lehetőségekre, különös tekintettel a Nemzeti Együttműködési Alap normatív pályázatára a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai, Regner Márta és Vágusz Erna hívták fel a figyelmet. A civil szervezetek aktuális adminisztratív feladatait Patonai Gábor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke összegezte. A tizenegyedik civil piknikről, melyet július 13-ra terveznek (esőnap: július 20.) pedig Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség alelnöke nyújtott tájékoztatást. Végül szó esett az október 12-én megrendezésre kerülő XXV. Mosonmagyaróvár Civil Napról, melynek jelölési felhívásait (Mecénás díjak, Az év civil szervezete díj) várhatóan június hónap folyamán közzé teszi a szövetség.

Forrás: Kisalföld

 

Vissza a kezdőoldalra