Kertbarátok kirándulása a Bécsi Orchidea kiállításra

Mosonmagyaróvári kertbarátok 2024.02.24.-én külön kisbusszal utaztak a Blumengarten Hirschtetten két üvegházában megrendezett Nemzetközi Orchidea- és Tillandsiakiállításra Bécsben. A Bécsi Orchidea Társaság idén ünneplő fennállásnak 25. évfordulóján ez lesz a 15. alkalom, idén sem volt hiány meglepetésekben, tapasztalhatta csoportunk.

Bár az orchidea nem a tavasz hírnöke, idén annak is elmenne. Akiknek elege van ebből az semmilyen időből, a télből tavaszba szökőből, a Hirschtetten Virágkertben tengernyi orchidea társaságában bódíthatja magát. Hétvégén 2.400 négyzetméteres területen, a kertészet két üvegházában nyílt az ezernyi fajt felvonultató virágkiállítás, mely Európában az egyik legnagyobbnak számít, legalábbis ami a virágok és kiállítók számát illeti. Annak, aki járt Szlovéniában Dobronakon összehasonlítási alapja volt.

Az üvegházakban elhelyezett büfében fogyasztottunk kávét, pihentünk keveset, hogy aztán az üvegházon kívül lévő területet is szemügyre vehessük, majd indultunk tovább a Bécs belvárosi sétájára.

Jáni Lajos

Vissza a kezdőoldalra