Átadták a 2023-as Moson Vármegye Iparosa Díjakat

Elismerések a minőségi munkáért

A 2023-as esztendő Moson Vármegye Iparosa Díjait a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparosok és Vállalkozók Bálján adták át szombaton.

Mosonmagyaróvár. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Dunabank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Mediaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait.

A népes közönség ezúttal is a sok-sok év munkájának elismeréseként, komoly szakmai sikereket elért iparost, szakembert és szolgáltató vállalkozásokat köszönthetett. Az év Iparosa, Szakembere és Szolgáltatója kategóriákon túl átadták a Moson Vármegye oktatásáért-szakképzéséért elismerést is. Az alapítók ezzel az döntésükkel az elméleti és gyakorlati oktatással kiemelten foglalkozó szakemberekre szeretnék irányítani a figyelmet.

  • Ezúttal a Moson Vármegye oktatásáért -szakképzéséért elismerést Oláh Ferenc, a Győri SZC Bolyai János Technikum szakmai igazgató helyettesének ítélték oda a díj alapítói.
  • Az Év Iparosa 2023 díj kitüntetettje Zettl István, Zettl Festékház Kft. Mosonmagyaróvárról.
  • Az Év Szakembere 2023 kategóriában Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke vehette át az elismerést Dunaszigetről.
  • Az Év Szolgáltatója 2023 kategóriában a Corvina Kft. ügyvezetőjét és a Simbad Hotel tulajdonosát, Huber Erikát jutalmazták e díjjal.

A díjazottak tevékenységükkel kiérdemelték ezt az elismerést és környezetük is büszke lehet, hogy ilyen sikeres és eredményes vállalkozások működnek lakóhelyükön. Mindenkori cél, hogy a díjazott iparosok, szakemberek, szolgáltatók sikerén felbuzdulva évről évre egyre többen mérettessék meg magukat a Moson Vármegye Iparosa Díjon.

Fotó: Kerekes István

Átadták a 2023 évi Moson Vármegye Iparosa Díjakat. A képen a díjazottak és a díj átadók

 

A Moson Vármegye Oktatásáért-Szakképzéséért díjat ezúttal Oláh Ferenc, a Győri SZC Bolyai János Technikum szakmai igazgatóhelyettese érdemelte ki.

Fotó: Milkovits Péter
Fotó: Milkovits Péter

Oláh Ferenc a Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett, gépjárműüzemi üzemmérnök oklevelet a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Közlekedés-és Postaüzemi Intézet Gépjárműüzemi Szakon szerzett. Okleveles közlekedési műszaki-tanár oklevelét a Budapesti Műszaki Egyetem Természet–és Társadalomtudományi Karon, informatika szakos tanár oklevelét az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karon, közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság–és Társadalomtudományi Kar Közoktatási Vezető szakirányú szakon szerezte meg.

2013 augusztusa óta informatika és logisztika tanárként dolgozik a Győri SZC Bolyai János Technikumban (és jogelődjeiben), 2015-től szakmai igazgatóhelyettesként.

Feladatai közé tartozik a szakmai vizsgák és ágazati alapvizsgák, felnőttoktatás, felnőttképzés szervezése, kapcsolattartás a duális partnerekkel és szakmai versenyek szervezése, koordinálása.

Korábban dolgozott a győri Bercsényi-iskolában, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Turizmus Intézet, Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Szakközépiskolában, a győri Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskolában.

 

Zettl István érdemelte ki Az Év Iparosa elismerést.

Fotó: Milkovits Péter

– Festékboltosi pályafutásomat 1990-ben kezdtem, mint egyéni vállalkozó. Akkor nyitottuk ötven négyzetméteres boltunkat, amit béreltem és két alkalmazottal dolgoztam. 1993-ban sikerült megvásárolni a mostani boltunk elődjét, melyet felújítottam, a mögötte lévő épületeket lebontottam és helyére új épületet húztunk fel, iroda mellett szociális helyiségek, raktár és pince is lett. Az alkalmazotti létszámot négyre emeltük – kezdte történetét Zettl István, akinek vállalkozása festék kiskereskedelemmel foglalkozik. 2003-ban alapította a Zettl Festékház Kft.-t.

– Vállalkozásomban mindig fontosak voltak az olcsó, reális árak, a vásárlók szakszerű kiszolgálása. Célunk az, hogy a lakosság és a szakipar igényeit maradéktalanul kielégítsük. Kollégáink sok éves tapasztalata és szakmai felkészültsége segíti a szakszerű kiszolgálást és tanácsadást.

Festék választékunkban a hazai és külföldi gyártók termékei is egyaránt megtalálhatóak boltunkban. Az ipari festékek iránt érdeklődőknek a spanyol Ukri festékgyár termékei nyújtanak megoldást. Az autófestékek tekintetében rendelkezünk az Akzo-Nobel által gyártott Autonet forgalmazásával, színkeverő rendszerrel, több ezer színt tudunk pontosan kikeverni. Rendelkezünk az összes segédanyaggal, ami egy autófestéshez kell – sorolta Zettl István.

Időközben a raktár bővítése is szükségessé vált, az udvaron térköveztek, így korszerűen tudják az anyagmozgatást végezni. A vállalkozás foglalkozik hőszigetelő rendszerek értékesítésével és a hozzá való vakolatok forgalmazásával, de kaphatók portermékek, ragasztók, glettanyagok mellett ecsetek és festékszerszámok is. A cég már számos elismerésben részesült.

Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke vehette át az Év Szakembere elismerést.

Fotó: Milkovits Péter

A Pisztráng Kör Waldorf Természetvédő és Természetjáró Egyesületet 1998-ban az emberek természetismeretének és természet – szeretetének elmélyítése céljával jött létre, azért, hogy egészséges, fenntartható módon élhessünk együtt Földünkkel.

Tevékenységeik szerteágazóak: a természetismereti vízitúrák, kerékpártúrák, e-bike túrák, szolárhajós túrák, vándortáborok szervezése, erdei iskolai programok szervezése, környezeti nevelés, valamint közösségi szálláshelyek működtetése, interaktív kiállítások és környezetvédelmi programok tervezése, megvalósítása, élőhely – felmérés, hulladékgyűjtő és folyótisztító napok szervezése mellett a biokertészkedés oktatása, módszertani könyvek, brossúrák írása, kiadása is feladataik közé tartozik.

2016-ban PRO RÉGIÓ Díjat kapott az egyesület, 2023-ban pedig az Aktív Magyarországért díjjal jutalmazták az egyesület elnökét, Fűzfa Zoltánt.

Az egyesület működteti az Erdei Iskola és Kulcsosházat, a Tündérsziget Ökopark Kulcsosházakat, a Tündérsziget Ökopark Sátorozóhelyet. Interaktív kiállítás, műhelyfoglalkozások, csapatépítő főzések, öko – társasjátékok, ökoháztartás, csillagászat, akvaterráriumok, insektáriumok, lepkeház, aquapónia működtetése mellett számos program szervezése is az egyesülethez kötődik. Így szakvezetős kenutúrák, kerékpártúrák és e-bike túrák a Szigetközben és a Csallóközben, kombinált, kenus-kerékpáros túrák, szolárhajós állatmegfigyelés, csapatépítések, nyári táborok, erdei iskolai programok, kenu, – kajak-, kerékpárbérlés, projektnapok osztályoknak, környezeti nevelési programok iskolásoknak és tanártovábbképzések is.

A Fűzfa Zoltán vezette egyesület guruló tantermeket, interaktív kiállításokat is eljuttatott országszerte, és természetmegfigyelő leseket alakított ki Szigetközben.

Az Év szolgáltatója díjat Huber Erika, a Corvina Kft. ügyvezetője és a Simbad Hotel tulajdonosa érdemelte ki.

Fotó: Milkovits Péter

– Mosonmagyaróváron, Mosonban születtem. A szüleim által szinte belenőttem a vendéglátásba. A 90-es évek elején megépült a hegyeshalmi Hotel Rózsa Csárda elődje, majd 1997-ben a mosonmagyaróvári Corvina Szálloda. Mindkét szállodában dolgoztam recepciósként, szállodavezetőként. A generációváltás nálunk is lezajlott, a hegyeshalmi hotelt vehettem át.  A váltás fejlesztéssel is járt, 2013 decemberében nyílt meg Mosonmagyaróvár belvárosában a Simbad Hotel, amely már teljes egészében az én elképzelésemet tükrözi. Hálás vagyok a kollégáimnak, akik a munkámat segítik, megkönnyítik – vallja Huber Erika.

Mint elmondta, hisz az élethosszig tartó tanulásban, erre ösztönzi a fiatalokat is.  A Széchenyi István Egyetem gazdálkodás szakán szerzett alapdiplomát, ugyanott elvégezte a marketing mesterszakot, turizmus és szolgáltatásmarketing szakirányon. Vendéglátásszervező-vendéglős mestervizsgát tett 2016-ban.

Huber Erika egy gyermek édesanyja, aki egy könyvelő irodában dolgozik. Az Év szolgáltatója tagja a mosonmagyaróvári Lions Clubnak, rendszeresen támogat egyesületeket, rendezvényeket.

– Mindkét szállodában fontosnak tartom a megújulást, igyekszünk folyamatosan fejleszteni, ezt a vendégek észreveszik, értékelik. Büszke vagyok arra, hogy az általam megálmodott szálloda és étterem is jó kihasználtsággal működik, vonzza a fiatalokat, kollégáimmal együtt szívesen fogadunk tanulókat, akik évről évre szívesen visszajárnak – tette hozzá Huber Erika.

Szöveg: Mészely Réka

Az eseményről készült képek a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület honlapján és Facebook oldalán megtekinthetőek.

 

Vissza a kezdőoldalra