A bécsi Tenger Házában jártak a kertbarátok

2024.02.24.én a bécsi Tenger Házában jártak a kertbarátok, ahol tengeri és édesvízi halakat is láthattunk: szemügyre vehettük a Földközi-tenger élőlényeit, megfigyelhettük a hazai vizek halait, de cápákat is láthattunk a fejünk felett úszkálni. A látogatás során igyekeztünk felülről lefelé járni végig a különböző emeleteket, amelyek téma és állatfajok szerint voltak berendezve. Legmagasabb emeletre a zsúfolásig megtelt liftekben kaptunk helyet, igaz kis várakozással.

A hatalmas épületben található ugyanis Ausztria grandiózus akváriuma: bambuszcápák, fekete- és fehérúszójú szirti cápák úszkáltak a 300.000 literes medencében, valamint egy tengeri teknős, „Puppi” is. A pörölycápák számára egy 150 000 literes tartályt is elhelyeztek a néhai légvédelmi torony 10. emeletén. Tíz méter hosszú Atlanti alagúton sétálhattunk végig a földszinten – ez a csatorna végig vezet az 500.000 literes medencén, melyben megcsodálhattuk az Atlanti-óceán halvilágát – sas rájákat, korallsügéreket és dajkacápákat is megtekinthettünk. Miután végig sétáltunk rajta, pihentünk a 11. emeleti kávézóban, ahonnan bámulatos kilátás nyílik az osztrák fővárosra. (pár kép a látványosságról 35 méter magasról).
A Kroki parkban és a Trópusi házban szaladgáló majmokkal, a magasban szabadon repülő madarakkal, éles fogú krokodilokkal és további állatokkal is találkozhattunk. A terrárium szekcióban hüllők, madárpókok, mérges- és óriáskígyók, továbbá levélvágó hangyák kaptak szállást.

A krokodilparkban és némelyik medencénél szabadon repülő madárfajokat is megfigyelhetünk. A halakon kívül teknősök, kajmánok, kígyók (köztük mérgeskígyók), rákok, ízeltlábúak, kaméleonok és majmok is élnek a torony falai között. Meg persze találkoztunk a rohangáló gyermekekkel, akik élvezték a még nem látott látványosságokat. A háromórás torony „hódítását” követően ültünk autóbuszra és egy óra alatt a besötétedett estében érkeztünk élményekkel gazdagodva haza.

Jáni Lajos

Vissza a kezdőoldalra