Véradásnak adott helyet az Ipartestület

Fotó: Kerekes István
Fotó: Kerekes István

Ötvenen nyújtották karjukat múlt augusztus 27-én az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében az iparosszékházban rendezett véradáson.

Mosonmagyaróváron idén másodszor szerveztek a korábbi siker után véradást: egy péntek délutánon a mosonmagyaróvári iparossszékházba várták az önkénteseket.

– Tavaly májusban szerveztük meg az első véradásunkat, melyen százhárman nyújtották karjukat. Ennek sikerén felbuzdulva idén is helyet adtunk és most újabb lehetőséget kínáltunk. Ezekben a kritikus időszakokban még több vérre van szükség. A szervezésben partner az ipartestület, tagjainkat is buzdítottuk a részvételre – tudatta Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke.

– Vért adni mindig fontos, nem kerül semmibe az a fél óra – osztotta meg véleményét Magdács Ferenc, aki mint elmondta, felelősségteljes apaként is fontosnak tartja az önkéntesség ezen formáját. Hozzátette: még a katonaság idején nyújtotta először karját, aztán 2017-től újból háromhavonta igyekszik élni ezzel a jó cselekedettel.

A Magyar Vöröskeresztnél tevékenykedők is jó példával jártak elöl. A mosonszolnoki alapszervezet vezetőségi tagja, Patakiné Farkas Kinga évente háromszor ad vért: „Fontos, hogy akinek szüksége van rá, időben megkapja. A családunk véradó család, mellettem a férjem és a gyerekeim is fontosnak tartják.”

– 1991-ben katonaként kétszer adtam vért. 1996 óta pedig mostanáig ötvenhatszor nyújtottam a karomat, évente háromszor – hangsúlyozta Fekete Tamás, a Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvár térségi elnöke, a hegyeshalmi alapszervezet titkára.

Forrás: Mészely Réka (Kisalföd)

Fotó: Kerekes István
Fotó: Kerekes István

 

Vissza a kezdőoldalra