Jubileumi veteránjármű találkozó

Szeptember 4-én tizedik alkalommal rendezték meg a Mosonmagyaróvári Veteránjármű Találkozó és Alkatrészbörzét, valamint az UNO Simson és Robogó Roadshow-t. Az immár városi rangra emelkedett találkozó helyszíne ezúttal is a Wittmann park volt.

Reggel hat órától egészen este hat óráig lehetett látogatni a rendezvényt, amely valójában több, mint veterán járművek és motorok találkozója, hiszen a család minden tagjának remek kikapcsolódást kínált. Talán a jó idő miatt is igazi majális hangulat uralkodott a parkban. A gyerekeket játszóvár, gokartozás, motorosbemutató várta, de részt lehet venni a veterán Ikarus buszos városnézésen is.

A megnyitón a város nevében Muráncsik László önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy a városnak is fontos a találkozó. A Mosonmagyaróvári Veterán Jármű Egyesület egy harminctagú szervezet, amely egy szép hobbit űz, mindenképpen becsülendő a városban Mindemellett a rendezvény minden évben egyre nagyobb közönséget vonz, így most már városi jelentőséggel is bír. Kifejezte reményét, hogy egy idő után a veterántalálkozó többnapos rendezvénnyé nővi ki magát, és ezáltal az ország minden részéről vonz majd látogatókat, akik így nemcsak a régi gépkocsikban és motorokban gyönyörködhetnek, de a várost is jobban megismerhetik. Ennek reményében kívánt a tagságnak további jó munkát és sok sikert az idei találkozóra.

A Mosonmagyaróvári Veterán Jármű Egyesület titkára, Neuberger Tamás arról beszélt, hogy minden évben egyre többen kíváncsiak a találkozóra, és hogy a távolabbi tervek között szerepel a kétnapos rendezvény is. Ezzel együtt pedig köszönetet mondott a városvezetésnek, amely biztosítja a Wittmann parkot a rendezvény helyszínének. Az idén megközelítőleg 160–170 autós és 150 motoros vett részt a rendezvényen.

A találkozó nemcsak régi autókról, hanem motorokról is szólt, ebben partner az UNO autó- és motorbolt volt, akik a Simson és Robogó Roadshow-t szerveztek a találkozón. Csigafutam, gyorsulási verseny, Simson kategóriában motoros ügyességi verseny várta az érdeklődőket. Többek között építettek egy olyan ügyességi pályát, ahol minden kezdő motoros próbára tehette tudását. A cél az volt, hogy tanuljanak egymástól és a biztonságos közlekedésről a versenyzők.

 

Vissza a kezdőoldalra