Újbor és Sajt Fesztiválon

 

A Mosonmagyaróvári kertbarátok Köre és a Kimlei Kertbarátok vonattal indultunk szombaton Budapestre, hogy megtekintsük és megkóstoljuk az országosan elismert és díjazott borokat.

Stefánia Palotában az előzetesen regisztrál csoportunk soron kívül bemehetett. Vendégek már javában ismerkedtek, beszélgettek és kóstolták a finomabbnál-finomabb ismert és ismeretlen borokat. A Nagyterem melletti kisteremben pedig a sajtos standok sorakoztak és csábították a kóstolásra megjelent kertbarátokat. A kiállítók között volt a vármegye ismert sajtot kínáló a Tebike sajtműhely. Kóstolást követően vettünk az Észak-Magyarországon készült kistermelő céklás hering salátából, amely igazán elnyerte tetszésünket. Sajt kóstolást követően a borok minőségét vizsgálgattuk meg és próbáltam eldönteni, hogy melyik a legjobb. Amelyik jobban ízlett oda természetesen visszatértünk. A belépéskor kapott talpas üvegpoharat mindig a kezünkben tartottuk, törekedtünk arra, hogy legyen benne ital.

A Fesztiválra szánt időnk rohamosan telt, a díjak kiosztásánál az emeleten jelen voltunk, megtapsoltuk a díjazottakat, majd beszélgetés közben a kellemes dalok hallgatása közben sokat fotóztam. Az emeletről lefelé a lépcsőn készítettünk egy csoportképet. A megvásárolt sajtokkal és borokkal a keleti pályaudvarra autóbusszal mentünk. Az állomáson vásárolt finom pizzával a vonatra szállva pár perc múlva már robogott a Semmering bécsi járat Mosonmagyaróvár felé. Kellemes kirándulásunkról mindegyikünk csak elismeréssel reagált a beszélgetések során. Elhatároztuk, hogy jövőre sem hagyjuk ki ezt a szakmai utat.

Jáni Lajos

Vissza a kezdőoldalra