Megjelent a Városi Civil Alap pályázati felhívása

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében a „civil közösségek tevékenységének támogatása” címmel 2020 júniusában megjelent pályázati felhívás forrást biztosított az 5000 fő vagy ez alatti lélekszámú településeken székhellyel rendelkező egyesületek és alapítványok számára. A pályázat sikere alapján és figyelembe véve a civil szervezetek igényeit, a Kormány újabb támogatási programot indít, ezúttal az 5000 fő lakosságszám feletti településeken működő civil szervezetek számára.

A Városi Civil Alap célja, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegye azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére támogatásban részesülhettek.

A támogatás lebonyolításával összefüggő feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: BGA Zrt.) látja el.

A rendelkezésre álló forrás összege 4.400.000.000 Ft, amelynek előirányzati fedezetét a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. XC. törvény 1. melléklet, XI. Miniszterelnökség fejezet, 30. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 1. Célelőirányzatok alcím, 16. Nonprofit, társadalmi, civil szervezetek és köztestületek támogatása jogcímcsoport terhére biztosítja.

A támogatható tevékenységek:

  1. Civil szervezetek ingatlanberuházásai, felújítási támogatása
  2. Civil szervezetek gépjárműbeszerzési támogatása
  3. Civil szervezetek eszközbeszerzési támogatása
  4. Civil szervezetek programszervezési támogatása
  5. Civil szervezetek kommunikációs tevékenységének támogatása

A támogatott tevékenység időtartama: 2021. január 1. – 2022. december 31.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren (a továbbiakban: NIR) keresztül lehet benyújtani.

A kapcsolattartás kizárólag elektronikus úton történik.

A pályázatok benyújtására az alábbi időszakban van lehetőség: 2021. április 21. 8 óra 00 perc – 2021. május 21. 12 óra 00 perc

A pályázati kiírás és az Útmutató letölthető a www.bgazrt.hu valamint a https://civil.info.hu/ honlapról.

Vissza a kezdőoldalra