Kertbarátok „Zöldasztalnál”

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre tagjai az egyik aktív tagtársuk zártkertjében tartották meg a nyári programjuk megbeszélését, ám ennek a találkozásnak volt más célja is.

Az elnök előadásában szerepelt a közeljövőben Győrben megrendezésre kerülő Bor- és Sajtfesztivál éves találkozóján való részvétel. A vezetőség javaslatára a fesztiválra jelentkezők kedvezményt kapnak, amely jutalomnak is tekinthető. Másik lehetőség a tagság számára a júliusban megrendezendő Civil Pikniken való részvétel, amely a Biczó terasz melletti erre a célra kialakított területen biztonságosan megrendezhető. Megbeszélés harmadik témája a Termény- és virágkiállításra való felkészülés volt, amelyre a jelenléti íven lehetett jelentkezni. A kiállítás sikeres megrendezését követően a résztvevőknek kilátásba helyezte az elnök a kétnapos kirándulást a feszültségek levezetése céljából.

A zöldmezős összejövetelen több mint harminc kertbarát megjelent, de többen jelezték, hogy a nagy melegre való tekintettel nem mernek részt venni, valamint többen töltötték a nyári időszakra tervezett pihentető túrájukat. A saját borral és süteménnyel megjelent kertbarátok egymást kínálva gondtalanul érezték magukat. A nagyon szépen gondozott zártkert megtekintése után, ahol az elismerő szavak gyakran elhangzottak, a lilahagymás zsíros kenyér várta a diófa árnyékában megterített asztalnál a társaságot. Az asztaloknál elhangzottak a saját kert művelésének titkai, a kártevők elleni védekezés fortélyai, hisz az esős májust követte az aszályos időszak, így a kértevők gombák megjelentek a kiskertekben.

Késő délután, amikor a nap már lemenőben volt, Pista barátunk megjelent a házigazdával a füvesített terület közepén és kralinetjével eljátszotta az Il silenció számot, könnyeket csalogatva a csillogó szemekben. Megköszönve a vendéglátást, ki-ki a saját kerékpárjával, vagy személygépkocsival távoztunk a város zajától távol eső zártkertből és felkészülve az egyik kertbarátunk által felajánlott júliusi Liliomkerti találkozásra.

Jáni Lajos elnök

 

 

Vissza a kezdőoldalra