A pandémia ellenére sok sikeres program

Évértékelő vezetőségi ülés tartott az Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete, melyről Orbán Józsefné elnök küldött beszámolót.

A 2021-es évben sok nehézségbe ütköztünk programjaink szervezésekor. Néhány esetben a vírushelyzet és az ahhoz kapcsolódó járványügyi intézkedések miatt kellett visszamondanunk tervezett programjainkat.

Február elején, a házasság hetében, szigorú óvintézkedések mellett sikerült megvalósítani 9 jubiláló házaspárunk köszöntését. A meghitt ünnepségen a házasság fontosságát, az egymás iránt érzett szeretetet, tiszteletet, a tolerancia jelenlétét, valamint a család összetartó erejét, biztonságot adó családi fészek melegségét hangsúlyozta minden kerek évfordulót ünneplő házaspár.

A korlátozások feloldása után, nyárindító programként Családi napot tartottunk a Biczónál. Júliusban 6 család regisztrál be a Keszthelyen megrendezett X. Európai Nagycsaládos Konferenciára, melynek jelmondata „A fenntarthatóság bölcsője a család” volt.

Augusztus első hetében sikerült 20 gyermeket, két kísérő szülővel együtt, hatalmas élményhez juttatni Zánkán az Erzsébet táborban. Ugyanitt a nyár során, a NOE irányításával, szervezésével több családunk is részt vehetett a térítésmentes Családi hétvége programokon.

Augusztusban ismét lehetőséget kaptunk Győrben az Auchan áruházban iskolaszer adomány gyűjtésére, amellyel 25 család tanévkezdési gondjain sikerült enyhíteni.

Örömmel szálltunk autóbuszra augusztus közepén, hogy elutazzunk Tatabányára a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Felső- Duna Régiójának Családi napjára, ahol a vendéglátó társegyesület jól szervezett programjai tették színessé a napot.

Szeptember első hétvégéjén Sport- és egészségnapra gyűltünk össze Dunaszigeten az ÖKO-parkban. A közös játékok, a közös főzés, kenuzás mellett megcsodálhattuk a park gyógy- és fűszernövényeit is.

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez benyújtott pályázattal elnyert támogatásnak köszönhetően  közösségépítő kirándulásra indultunk 50 egyesületi taggal szeptember 11-én. Úti célunk ezúttal a csodálatos Káli-medence természeti látványosságainak megtekintése volt, de a Salföldi Major lovasbemutatója is hatalmas élményt nyújtott a családoknak.

Október elején az ásványrárói Faragó család hívott bennünk vendégségbe egy kis szüreti mulatságra, ahol a must préselése mellett, ízletes lekvárok is készültek a finom nedűből.

Október végén Dinnyésre vittünk 81 üveg – a tagok által készített- befőttet és adtuk át a NOE „Szeretet ízei” programjának keretén belül a rászoruló családoknak.

November elején közel 90-en voltunk kíváncsiak a kulturális örökségvédelem jegyében megvalósult vár rekonstrukció eredményére. Nagyszerű élmény volt.

November közepétől karácsonyig tartó időszak az adomány gyűjtéséről (Príma Áruházban), adományok fogadásáról és a családokhoz való eljuttatásáról szólt. Gyűjtöttünk és kaptunk tartós élelmiszert, háztartási vegyi árut, átutalt pénzösszegeket. December 21-én Cipősdoboz adomány érkezett irodánkba, amelynek 60 gyermek örülhetett a karácsonyfa alatt. Főbb adományozóink között szerepel a NOE, a Vöröskereszt, a Babtista Szeretetszolgálat Alapítvány, az SMR Hungary Bt., a Darnózseli Agrár Zrt.  Több mint száz család részesült az adományokból.

Az Önkormányzat kérésére az év során két alkalommal gyűjtöttünk szemetet a számunkra kijelölt helyen.

Aktív résztvevői voltunk a városi Civil Napnak és a Győrújbaráton megrendezett Megyei Civil Napnak is.

Úgy gondoljuk, hogy a pandémia ellenére is jó évet zártunk. Jó helyen vagyunk a Civil Házban. Sok jót tettünk, de sok jót kaptunk is az év során.

Orbán Józsefné elnök Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete

 

Vissza a kezdőoldalra