Máriakálnoki falunapon a kertbarátok

Július utolsó napjaiban rendezték meg a falunapot Máriakálnokon. A rendezvényen, tekintettel arra, hogy Mosonmagyaróvárhoz 1 km. távolságra fekszik a település nagyon sok mosonmagyaróvári lakos és kertbarát is megjelent. Nem csak a főzőverseny miatt, hanem a gyermekműsorok, az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes műsora, az Örömtánc Zsuzsival és a Nótár Mary műsora miatt.

A falunapon az a megtiszteltetés ért, hogy zsűritagként vehettem részt negyed magammal a délután zajló Máriakálnok Falunapon. Szokták volt mondani: „A zsűri nehéz helyzetben van”, de ura volt a helyzetnek, mert a hét benevezett csapat közül – noha a minden főzőnél más-más, jobbnál jobb ételeket készítettek -értékelni kellett. Minden étel a maga nemében nagyon finom volt, de kénytelenek voltunk az első három legjobb csapat teljesítményét kiemelni.

Értékelési szempontok: Ízhatás, küllem, megnevezésnek megfelelően, összetevők, bemutatás, és öszpontszám.

A tálalás és az ételek minden főzésre benevezettnél más volt. A tálalás a kóstoló elhelyezése is számított az értékelésben. Nem volt lényegtelen a személyzet öltözete, környezete, a zsűri fogadása stb.

Gratulálok a csapatoknak, nem volt könnyű a különféle érteleket készítők munkáját értékelni, hisz nagyon sok munka volt vele, ráadásul a reggeltől délig elhúzódó esős időben kellett az előkészületeket, majd a főzést megvalósítani.

Az értékelést követően a díjak kiosztása is megtörtént, amelyet a község polgármester asszonya Dr. Tóásóné-Gáspár Emma adott át az alpolgármester és a főszervező segítségével. A versenyzők oklevelet és az első három helyezett ajándékcsomagot is kapott.

A főzőverseny Dr. Horváth Ilona képviselő asszony közreműködésével zajlott. Az értékelésben közreműködő zsűri tagjai egy-egy üveg bort kaptak, no meg jutalmuk volt az összes benevezett versenyzők étkeit megkóstolása.

Az értékelésben az első három helyezett közül az első díjat a mosonmagyaróvári csapat nyerte, a másik kettő máriakálnoki volt.

  1. helyezett: Kopasz és bandája.
  2. helyezett: Egyensúly
  3. helyezett: Sütőtök.

Gratulálok a szervezőknek, a versenyzőknek, és köszönöm a lehetőséget.

Jáni Lajos

 

Vissza a kezdőoldalra