Civil fórum Mosonmagyaróváron

Civil Fórumot szervezett január 26-án a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség, melynek az Irodaház adott otthont. A rendezvényen mosonmagyaróvári és városkörnyéki civil szervezetek vettek részt, de megjelent több községi polgármester is. A 180 fős nézőteret zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők.

A Civil Fórum vendégei Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságról és Dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere volt.

A vendégeket moderátor, Nagy Sándor Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke köszöntötte. Elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy a városban köszönthetik a helyettes államtitkár urat, aki visszajáró vendég Mosonmagyaróváron. A településen aktív civil élet folyik, melyet 151 egyesület és 68 alapítvány szervez.

Dr. Nagy István agrárminiszter és Dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntője után Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár kapta meg szót, aki a következő témákat érintette: civil szervezetek helye, szerepe a magyar társadalomban; a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022. évi pályázatainak, valamint a Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap 2022. évi pályázatainak tapasztalatai; a civil területet érintő aktualitások 2023-ban, elérhető források. A legfontosabb információként az hangzott el, hogy az ország nehéz pénzügyi helyzete miatt egyenlőre nem írják ki a Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap pályázatait.

Az előadásokat követően a civil szervezeteket érintő kérdések feltevésére volt lehetőség. A mosonmagyaróvári civil szervezetek képviselői aktívak voltak, öt szakmai kérdés, javaslat hangzott el. A javaslatokat a szervezők összegyűjtötték, s ígéretet tettek arra, hogy azokat eljuttatják a Miniszterelnökséghez.

Vissza a kezdőoldalra