Bursa Hungarica – ösztöndíjpályázat

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve 2022. évre Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot ír ki

  • felsőoktatási hallgatók számára a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan,
  • valamint a 2022. évben felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

A pályázat részleteiről a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és Mosonmagyaróvár város honlapján (http://www.mosonmagyarovar.hu), valamint telefonon a 96/577-841-es melléken értesülhetnek az érdeklődők. A pályázatok benyújtási határideje: 2021. november 5.

További információ:

https://emet.gov.hu/bursa-2022-a-felhivas-palyazok-reszere/

https://emet.gov.hu/bursa-2022-b-felhivas-palyazok-reszere/

 

Vissza a kezdőoldalra