Családi Nap az Országházban

Egyesületünk, a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete tagja a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének is (KCSSZ) Az évente megrendezett családi napra általában egy családot delegálhatunk. Ebben az évben a három gyermekes, több évvel ezelőtt kárpátaljáról áttelepült Pusztai-Zseliznik család vehetett részt ezen a nem mindennapi eseményen.

2022. szeptember 2. és 4. között voltunk Budapesten a KCSSZ jóvoltából 9. alkalommal megrendezett Családi napon az Országházban. Az egész hétvégés programsorozat több mint 500 embert mozgatott meg Kárpát-medence szerte. A résztvevők nemcsak Magyarországról, hanem Felvidékről, Vajdaságból, Erdélyből és Kárpátaljáról is érkeztek. Összefutottunk több jó ismerőssel, akikkel már évek óta nem találkoztunk.

Az első állomás péntek délután a Fővárosi Nagycirkusz volt, ahol az egész családnak egyedülálló élményben volt része. A RAIN – Esőcirkusz című műsorélmény még az örökmozgó kislányomat is teljes mértékben lekötötte.

A szombati nap első felét az Országházban töltöttük. A több száz fős vendégsereg az Országház lépcsőjén gyűlt össze. Regisztráció után korcsoportokra bontottak minket, hogy mindenki úgy tudja eltölteni az időt az Országházban, hogy az számára érdekes és érthető legyen. Így a legkisebbeknek többek között bábszínház bemutató is megrendezésre került. A nagyobb gyerekek önismereti foglalkozáson vehettek részt és Vitaszínház a környezettudatosság témában is elérhető volt számukra. Folyamatos idegenvezetés is volt az Országházban, nagyon érdekes és új információkat, tényeket tudtunk meg.

A vasárnapi Puskás Arénán megszervezett VIP látogatás volt a kedvence a család férfi tagjainak. Nem mintha nekünk lányoknak nem tetszett volna. Olyan helyekre vezettek minket, ahova sima belépőjeggyel nem juthatunk be. Így pl. láthattuk az öltözőket, a Sky-boxokat (amiről eddig én személyesen azt sem tudtam, hogy léteznek), megnézegettük, kik is azok a cégek, akik állandó jelleggel bérlik az említett Sky-boxokat. Lementünk a pályára, közelről megnéztük, hogyan készítik elő a pálya füves részét a magyar- olasz meccsre, ami már most szeptember 26-án kerül megrendezésre. Nagy benyomással volt mindenkire a kisfilm, amely bemutatta, hogyan alakult át a Magyar Népstadion a mostani Puskás Arénává. Lehetőség volt arra is, hogy megtekinthessük a 2 létesítmény makettjét és hasonlítsuk őket össze.

Emellett bőségesen reggeliben és finom vacsorában volt részünk mindkét nap.

És amit a végére tartogattam: Örömmel tudatom, hogy egyesületünk elismerő oklevélben részesült! Így gratulálok mindenkinek, aki részt vesz az Egyesület működésében és mindennapjaiban.

Zseliznik-Pusztai Natália (a Nagycsaládosok Életfa Egyesületének tagja)

Vissza a kezdőoldalra