Városi elismerés a makettező klubnak

A hétvégén 24. alkalommal ismét otthont adhatott városunk a Moson Model Show nemzetközi makettkiállításnak. A kétnapos esemény díjátadó ünnepségén a szakmai közönség jelenlétében, április 24-én dr. Árvay István polgármester átadta a Mosonmagyaróvári Makettező Klub tagjai – Egresi András, Alexovics László, Bordács Tamás, Karácsony Gábor, Suri Balázs és Tóth Imre – részére a Mosonmagyaróvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete által adományozott Mosonmagyaróvárért emlékérmet.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2010. (III.19.) önkormányzati rendelete rendelkezik a képviselő-testület által adományozható díjakról, elismerésekről. Mosonmagyaróvárért emlékérem azoknak a magánszemélyeknek, illetve közösségeknek adományozható, akik a nyilvánosság előtti elismerésre, megörökítésre, dicséretre méltó tevékenységet, eredményt tanúsítottak és ezzel jelentős mértékben hozzájárultak Mosonmagyaróvár város jó hírnevének terjesztéséhez, rangjának, vonzerejének emeléséhez, a város érdekeinek előmozdításához. A rendelet a pénzjutalommal járó Mosonmagyaróvárért emlékérem elismerés odaítélését évente négy – személy vagy közösség – részére teszi lehetővé. Az elismerést állami vagy nemzeti ünnep, egyéb kiemelkedő szakmai esemény alkalmából, valamint a díjazott tevékenységéhez kapcsolódó jeles esemény tiszteletére adja át a polgármester.

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub a város hírnevének öregbítéséhez hozzájáruló, az Európa három legrangosabb eseménye között számontartott Moson Model Show makettkiállítás és verseny harmincéves szervezői és rendezői munkájának elismeréseként kapta meg a Mosonmagyaróvárért emlékérmet, mely a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjat követő második legrangosabb elismerés.

 

Vissza a kezdőoldalra