Jubileumi modellező verseny

Augusztus 14-én és 15-én 25. alkalommal rendezte meg a Mosonmagyaróvári Modellező Klub Technikai Sportegyesület a távirányítós vitorláshajók versenyét a Báger-tavon, mely egyben országos verseny is volt. A regattát Pausits István önkormányzati képviselő köszöntötte az önkormányzat nevében. Méltatta a modellező klub szerepét a verseny negyedszázados megrendezésében. A nemzetközi megmérettetésre végül 13 versenyző jött el az egész országból és 1 versenyző a szlovákiai Komárnoból. A szombati napon a versenyt nem fogadta kegyeibe az időjárás, hosszú ideig szélcsend volt, így végül csak két futamot tudtak rendezni. Vasárnap már versenyzésre alkalmasak voltak az időjárási viszonyok.

A verseny végén a díjakat Keszeiné Siklósi Zsuzsanna önkormányzati képviselő adta át. A győztes Horváth Zsolt, az Ölbői Modellező Klub tagja lett, aki egyben megnyerte az országos bajnokságot is. Második helyezést a százhalombattai Forrai Csaba, míg harmadik helyezést a soproni Garai György ért el. A képviselő asszony a díjátadás végén átadta Hujber Ferencnek, a mosonmagyaróvári modellezők vezetőjének az önkormányzat elismerő oklevelét a mosonmagyaróvári modellezésben betöltött több évtizedes önzetlen szerepéért.

A verseny támogatói voltak: Mosonmagyaróvár Önkormányzata, Flesch Károly Kulturális Központ, Family-Friss Kft., Városüzemeltető és Fenntartó Kft., az Óvártej Zrt., a Flexum-Lux Kft., valamint a Kárpáti Pékség.

 

Vissza a kezdőoldalra