Jól sikerült veteránjármű találkozó

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg szeptember 2-án a Mosonmagyaróvári Veteránjármű Egyesület a 12. Mosonmagyaróvári Veteránjármű Találkozót és Alkatrészbörzét a Wittmann parkban.

Ragyogó idő várta a az autók és motorok szerelmeseit, akik szép számban látogattak ki a Wittmann parkba. A 10 órakor kezdődő rendezvényre minden a helyére került. Neuberger Tamás, az egyesület elnöke megnyitójában hangsúlyozta, hogy komoly civil összefogásra volt szükség a találkozó megrendezéséhez, ami megköszönt. Személy szerint ő is részt vett a kiállításon, egy 1979-es Mercedest és egy 1994-es Porsche 968-ast hozott el a rendezvényre. Elárulta, hogy veterán autóit válogatott szakemberek javítják, igényes autójavítók, Ebben az éveben lett a harminc tagot számláló Mosonmagyaróvári Veteránjármű Egyesület  elnöke.

A találkozó verseny is egyben. A veterán járműveket szakmai zsűri értékelte, figyelembe véve küllemüket, hogy az eredeti állapotukat mennyire sikerült megtartani. A közönség is megszavazhatta a kedvencét. Ebben egy országosan is egyedülálló program segített: QR-kód által választhatták ki a kategóriákban a favoritokat. Az árnyas fák alatt 61 keleti és 120 nyugati autó, 49 keleti és 13 nyugati motorkerékpár, 15 segéd-motorkerékpár, 6 csónakmotor gyűlt össze. Egyéb kategóriában például egy Ikarus buszt és két régi babakocsit is beneveztek.

 

Vissza a kezdőoldalra