Jól sikerült a kutyás rendezvény

Május 28-án, szombaton a Lengyári úti kutyaiskolában egésznapos rendezvényt szervezett a Lajta Dogcentrum Kutyaiskola és Sportegyesület. A gyerekek és az idősebbek is megtalálták az érdeklődésüknek megfelelő programot, hiszen a városban ekkor tartották a gyereknapot. Az egész nap mintegy 1000 ember látogatta az eseményt, akiket a megnyitón Dr. Iváncsics János alpolgármester, fővédnök köszöntött.

Még a reggeli órákban elkezdődött a jótékonysági főzőverseny, melyen mintegy nyolc csapat főzött különböző egytál ételeket. A versenyen több civil szervezett vett részt, többek között a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre, az Ipartelepi Lakosok Egyesülete, Nagycsaládosok Életfa Egyesülete. Az elkészült ételeket ezer forintos ételjeggyel lehetett megvásárolni. Az így befolyt pénzt a szervezők a Hospice Háznak ajánlották fel. Minden étel elfogyott. A főzőversenyen elkészült ételeket zsűri minősítette, s döntött a díjakról.

Természetesen a kutyás programokon volt a hangsúly. Délelőtt volt LADOG bemutató, kutya ügyességi verseny, Dog Dancing bemutató. Délután került sor a kutya szépségverseny elődöntőjére, egy bemutatóra kapuvári kutyások prezentálásában, valamint a kutya szépségverseny döntőjére.

A rendezvényt gyermekprogramok színesítették. Volt rajz és fotó pályázat, ügyességi verseny, kézműves foglalkozások.

A különböző versenyek győzteseit – az első három helyezettet – díjazták. Nagyon sok díj talált így gazdára.

A rendezvény végén Kulitsán Attila, a szervező Egyesület elnöke értékelt. Elmondta, hogy tíz éve szervezik meg a családi kutyás sportnapot. A pandémia miatt két év kimaradt, az idén a gyereknap kapcsán sok gyermekprogramot is szerveztek. Elégedett volt a látogatottsággal, az egyéb gyermeknapi program ellenére sok család kilátogatott a kutyás sportnapra. A szervezésből a Lajta Dogcentrum minden tagja kivette a részét, a kutyások ebben a szervezetben nagyon jó, összetartó közöséget alkotnak. Nagyon köszönte azon civil szervezetek segítségét, akik elfogadták a felkérést a főzőversenyre.

Nagy Sándor

Vissza a kezdőoldalra