Jó esély van arra, hogy 2020-ban is működik a tanoda

December 13-án tartotta a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület által működtetett Mosonmagyaróvári Tanoda 2019. évi programjának projektzáró rendezvényét. Az eseményen megjelent és köszöntőt mondott Dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere és Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat alelnöke.

Nagy Sándor, az egyesület elnöke mutatta be a 2019. évi projektet. A program bár január 1-én elindult, az állami finanszírozása csak júliustól történt meg. A likviditási problémát Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának 3.000.000 Ft-os áthidaló kölcsöne oldotta meg annak érdekében, hogy ne kelljen a tanodát bezárni. Így az anyagi források rendelkezésre állása után a második félévben valósult meg a betervezett programok többsége. Végül decemberre sikerült be-pótolni a lemaradást, megvalósítani a vállalt programot. Nagy Sándor megköszönte az Önkormányzat, az együttműködő partnerek hathatós segítségét.

A projektzáró rendezvényen a szakmai munkát Szalai Mária szakmai vezető mutatta be. A gyerekek karácsonyi mű-sorral köszöntötték a vendégeket.

A tanoda bérelt helyiségben működik a Barátság u. 29. szám alatt. A bérleti szerződést sikerült megkötni a 2020. évre. Ez alapján a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal megadta a Mosonmagyaróvári Tanoda működési engedélyét. Most a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyegyenlőségi Főigazgatóságán a lépés sora, hogy szerződést kössön a tanoda finanszírozásáról.