Életfások adománygyűjtése a Príma Csemegeboltban

Egyesületünk, a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete idén is engedélyt kapott adománygyűjtésre a Kálnoki úton található Príma Csemegeboltban.

Már nagy gyakorlatunk van ezen adománygyűjtés megszervezésében és lebonyolításában. Több éve rendszerint ugyanazok a családok jelentkeznek a két-három órás váltásokban zajló szórólapozás és adományfogadás lebonyolítására. Azért mindig előfordul, hogy egy-egy újabb család is bekapcsolódik e nemes feladat végrehajtásába. Most is volt két család, akik gyerekeikkel együtt „kipróbálták” magukat és a próba sikerrel járt. Több csapatban is szórólapoztak gyerekek és nagyon élvezték.

Idén minden gyűjtő pozitívan nyilatkozott a vásárlók hozzáállásáról. Ötödik éve gyűjtünk ezen a helyszínen és úgy tűnik az emberek elfogadóbbá és adományozóbbá váltak. Türelmesen végighallgattak minket, csak ritkán voltak megjegyzések. Jó volt látni a gyerekükkel együtt vásárló szülők példamutatását, ugyanis a megvásárolt adományt gyermekük rakta be gyűjtőkosarunkba. Ez az érzékenyítés kiváló példája. Az összegyűlt adományok mennyisége is tükrözte a pozitív fogadtatást.

500 kg tartós élelmiszert (zömmel tésztafélék, liszt, cukor, olaj, rizs, konzervek, édességek), bébiételt, babaápolási szereket, pelenkákat, vegyiárút szállítottunk el a raktárunkba. Ebből a mennyiségből több mint 50 egyesületi tagcsaládunknak tudunk karácsonyi csomagot készíteni.

Köszönjük a bolt vezetőinek, munkatársainak a segítségét, a vásárlóknak az adományokat. Én pedig köszönöm a 16 család önkéntes munkáját!

Orbán Józsefné elnök

Vissza a kezdőoldalra