Felavatták a 2021-es évi Moson Vármegye Iparosa Díj cégtábláit

Idén tizenhetedszer adták át a Moson Vármegye Iparosa díjakat.

Az elismerések velejárója egy igényes kerámiatábla is, amely a díjazottak üzletének, lakóhelyének homlokzatán kap helyet. Mindezt azzal a céllal, hogy fennen hirdesse a környezetnek, hogy itt él és dolgozik, sok-sok év munkájával komoly szakmai sikereket elért iparos, szakember és szolgáltató vállalkozás.

Az Év Iparosa idén Szabó Zoltán autószerelő és Blümel Ottó villanyszerelő mester, az Év Szakembere Dubnicz Pál, az Év Szolgáltatója TRIBERG General Kft. lett. Tevékenységükkel kiérdemelték ezt az elismerést és környezetük büszke lehet, hogy ilyen sikeres és eredményes vállalkozások működnek lakóhelyükön. Mindenkori cél, hogy a díjazott iparosok, szakemberek, szolgáltatók sikerén felbuzdulva, évről évre egyre többen mérettessék meg magukat a Moson Vármegye Iparosa Díjon.

Az év iparosa 2021 Blümel Ottó villanyszerelő mester (Szer-Co Bt.), Levél

 

Villanyszerelőként végzett,1980-ban 23 évesen mestervizsgát, 1988-ban érettségit tett Blümel Ottó, aki kezdetben főállásban a MOFÉM gyárban másodállásban villanyszerelő mesterként dolgozott. A rendszerváltás évében alapította társával a Szer-Co Bt.-t Mosonmagyaróváron, majd 2014-ben a cég és az ügyvezetője is levélre költözött.

 

Jó szakmai alapokat szerzett a MOFÉM-nél az öreg szakiktól, mint pályakezdő fiatal, így később az önálló villanyszerelés nem jelentett gondot – emlékszik vissza a kezdetekre. A cégalapítást követően kezdetben főleg villamos áruk forgalmazásával és rendezvények szervezésével foglalkoztak, ahol Blümel Ottó mint ügyvezető és mint villanyszerelő dolgozik azóta is. Belekóstoltak a vendéglátásba is, két évig üzemeltették a Szumma büfét a MOFÉM telepen, majd egyre inkább a villanyszerelés felé fordultak, és lakatos munkákat is vállaltak. Ipari villanyszerelésre orientálódtak, családi házakat is szeretek, E-ON regisztrációval mérőhelyek kialakítását is végzik. Blümel Ottó az évek során többek között biztonságtechnikai, villám-tűz-és érintésvédelmi szakvizsgát is szerzett, a mára öt szakemberrel működő társaság villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatokkal, lakatosmunkával, és vákuumtechnológiával is foglalkozik. 2015-ben a Levéli Horgász Egyesület elnökének választották, tisztségét társadalmi funkcióban látja el. Harminckét éve kisiparosként sokat, sokfélét és sokfelé dolgozik a szakmájában, ahol tapasztalata szerint egyre nagyobb a szakemberhiány. Bár 2022-ben eléri a nyugdíjkorhatárt, de „tenne még le az asztalra”, ahogy egészsége engedi, folytatná tovább a villanyszerelő mesterségét.

 

 

Az Év Iparosa 2021 Szabó Zoltán (Szabó Autószerviz Kft.), Püski

 

Szabó Zoltán 1970. július 12-én született Mosonmagyaróváron. Édesapja autószerelőként dolgozott Győrben, ezután 1981-től Püskin egyéni vállalkozóként. Édesanyja postásként dolgozott. Tanulmányait Mosonmagyaróváron végezte el. Születése óta Püskin él. Gyerekkorától rajong az autókért, motorokért. Ezért is választotta ezt a szakmát.

 

Már az iskola alatt dolgozott édesapja mellett. 19 éves korában vásárolt egy Lada Nivát amit autómentőzésre használt, többek között a Mosonmagyaróvári Rendőrség szerződött tagjaként. 1995-ben felépült saját műhelye, ahol eleinte ketten kezdtek dolgozni, négy beálláson. Az évek során folyamatosan fejlesztettek a lehetőségekhez mérten. 1997-től műszakivizsga engedélyük lett. Az évek alatt lehetőségük nyílt több munkatársat is foglalkoztatni és ezáltal több járművet javítani. 2010-ben nagyobbik fia is csatlakozott a csapathoz tanulmányai elvégzése után, akivel 2016-ban megalapították a Szabó Autószerviz Kft.-t. 2019-ben egy nagyobb bővítést vittek végbe, aminek következtében egyszerre nyolc járművön képesek foglalkozni, immáron öt munkatárssal. Éves szinten közel 1200 járművet javítanak, szervizelnek, a veterán autóktól kezdve a luxus sportautókig, vagy legyen akár hajó, próbálnak megfelelni az ügyfeleknek. Tervei között van további telephelybővítés és további emberek foglalkoztatása, továbbképzése. Gyermekei jövőjének megalapozása.

 

 

 

Az Év Szakembere 2021 Dubnicz Pál Dubnicz Szervíz Kft., Mosonmagyaróvár

 

Dubnicz Pál autószerelőként 1994-ben a dízeljavításra specializálódva alapított egyéni vállalkozást. A családi ház garázsából indult cég az alkalmazottak növekedésével 2007-óta a Lajtha Hanság Zrt-nél bérel két műhelyt, ahol magas színvonalú általános szervizeléssel, adagoló-, illetve injektorjavítással foglalkoznak.

 

Szervizük 2017-ben csatlakozott a Bosch és az Autonet cég „kistestvéréhez”, az országosan elismert AutoCrew hálózathoz, majd 2018-ban megalakult Dubnicz Szerviz Kft., ahol a minőségre továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek, alkalmazottaik szakmai továbbképzéseken vesznek részt, gépeiket folyamatosan hitelesíttetik. Specialitásuk a diagnosztika, fő tevékenységük a dízelmotorok üzemanyagellátó-rendszerének hibafeltárása és szakszerű javítása. Dubnicz Pál a benzinbefecskendező rendszervizsgáló gép megvásárlásával a benzinjavításba is belevágott. A cégvezető szívesen áll a jó ügyek mellé, a helyi mentőautókat több éven át ingyen javította, ezért is kapta a Mentőszolgálat elismerését. A pandémia kezdetén 2020 tavaszán adományozásra három ózongenerátoros fertőtlenítőt vásárolt. Dubnicz Pál személyiségének egyik fő mozgatórugója a fejlődés. Több mint 25 éves szakmai múlttal rendelkezik. Felismerte, hogy a jó szakemberekből álló összetartó csapat, az ügyfeleket fogadó pozitív légkör, és az emberekkel való bánásmód egyaránt nagyon lényeges, hiszen az autójavítás bizalmi kérdés. Vezetői személyisége, szaktudása, korrekt, versenytársait tisztelő magatartása és a tanulóképzésben betöltött szerepe követendő példaként szolgálhat a jövő generációjának is.

 

 

Az év szolgáltatója 2021 Triberg General Kft. Mosonmagyaróvár

 

A Triberg General Kft. 1995-ben alakult családi vállalkozás. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően tevékenységeik köre is egyre bővült, ma már négy fő területen – fuvarozás, útépítés, bányászati tevékenység, és gépi földmunka végzésben – állnak szolgáltatásaikkal egymástól függetlenül is az ügyfelek rendelkezésére.

A cégben jelenleg 35 munkatárs dolgozik, tehergépjármű vezetők, gépkezelők, irányító-vezető, illetve irodai munkatársak. Négy különböző nyersanyaggal rendelkező bányát üzemeltetnek, 21 billencs szerelvénnyel, 8 nagy méretű munkagéppel, több kis méretű géppel és kiszolgáló központtal. Saját erőforrásokkal naponta több ezer tonna nyersanyagot tudnak kitermelni, feldolgozóüzemekbe vagy építési helyszínekre eljuttatni, ahol ezt a mennyiséget a munka jellegétől függően be is tudják építeni. Munkatársaik elhivatott szakmaisággal végzik a munkájukat és képviselik a céget, van aki a kezdetektől, de többen már öt-tíz éve együtt dolgoznak. Céljuk az ügyfeleik növekvő igényének kielégítése, amelyhez folyamatosan frissítik eszközállományukat, szükség szerint integrálják az új technológiákat, tehergépjárműveik mindegyike, munkagépeik jó része a legutolsó emissziós normáknak felel meg. Nyitottak az új tevékenységek, új partnerek, új lehetőségek felé. Bergovics Balázs ügyvezető büszkeséggel említi a munkatársi csapatot, az ügyfeleik megelégedésére elvégzett munkákat, így lakóparkok, parkolók, utak, üzemanyagtöltő állomások, autómosók, bevásárlóközpontok, üzemek, gyárépületek földmunkáit, útépítési munkáit, az éves szinten elvégzett több ezer fuvart, amellyel több százezer tonna nyersanyagot juttatnak el megrendelőiknek.

Forrás: (kép és szöveg) LajtaPress

Vissza a kezdőoldalra