Záró sajtóközlemény

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért immáron négy éve dolgozik a Szigetközben élő hátrányos helyzetű gyermekekért. Nekik szervezünk programokat, őket szeretnénk élményekhez, lehetőségekhez juttatni, munkánk során támogatni, ruházkodásban, beiskolázásban, a tehetségük gondozásában, az egészségük megóvásában.

Sikeresen pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Programban a Példa Egyesület működési költségeinek és tárgyi eszköz beszerzéseinek támogatása című, NEAN-KP-1-2021/5-000153-as számú pályázatunkkal, 585 600 forint támogatásra.

Egyesületünket gyakran hívják mind a téli, mind a nyári időszakban kitelepülésre egy-egy nagyobb térségi rendezvény keretében. Az eddig kölcsönkapott eszközök és berendezések helyett szerettünk volna sajátot vásárolni.

Egyik ilyen nagyon fontos lépés volt az eszközbeszerzés során a két sátor megvásárlása. Tevékenységünk elismeréseként az egyik ponyvát adományként megkaptunk, ahogy annak feliratozását is ingyen vállalta egy vállalkozás.

Nyári kitelepüléseinkhez vásároltunk egy párásító ventillátort, hosszabbítót és elosztót, utóbbiakat ma már nap mint nap használjuk az irodában. A téli kitelepüléseink kényelméhez, komfortosságához pedig a hősugárzó járul hozzá.

Szintén a rendezvényeinken, akár az egyesületi találkozóinkon használjuk a vízforralókat, ebből két különféle méretben is vásároltunk. A nagyobbik alkalmas adománygyűjtő rendezvényeinken forraltbor vagy tea készítésére, illetve egy másik eszköz hőtároló edény is ezt a célt szolgálja.

A Példa Egyesület 2021 októberében költözött új helyére, amely épületegyüttesben az adományok tárolására szolgáló raktár mellett konyha és iroda is rendelkezésünkre áll. Ezen helyiségek megfelelő működtetéséhez szükségünk van mobilizálható hűtő-fűtő berendezésre és ezeket a tárgyi eszközöket a kitelepülések alkalmával is hasznosítani kívánjuk majd. Az új konyhabútor mellé a pályázat keretében vásároltunk egy új, kisebb méretű hűtőszekrényt.

Szervezetünk könyvelése eddig önkéntes támogatás formájában történt, azonban 2021 áprilisától már csak igénybe vett szolgáltatásként tudunk a jogszabályban meghatározott kötelezettségeinknek eleget tenni. Ennek költségét szintén e pályázat fedezi.

2021-ben megnőtt az igény az egyesületünk „szolgáltatásaira”, például a kézműves foglalkozásokra a gyermekek számára a különféle nagyobb rendezvények keretében. A jelen pályázatból ehhez szükséges eszközöket, alapanyagokat is vásároltunk.

Bővebb információ:
Mészely Réka,
Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért elnöke
06308279186

 

Vissza a kezdőoldalra