Városi tájékoztató nyugdíjasoknak

A Margaréta Nyugdíjas Klub vendége volt április 17-én dr. Iváncsics János alpolgármester. A klubösszejövetelre azért hívták meg, hogy adjon tájékoztatást Mosonmagyaróvár aktuális, közérdeklődésre számot tartó várospolitikai folyamatairól, s válaszoljon a felmerült kérdésekre.

Természetesen szó volt a város egészségügyi helyzetéről, a kórház és a szakrendelések jövőbeni sorsáról. Azt hangsúlyozta, hogy a kórház állami fenntartású, de Mosonmagyaróvár önkormányzata és a kistérség nem volt közömbös az egészségügyi problémák megoldása tekintetében, anyagilag támogatta a kórházat 100 millió forint feletti összeggel. A város és térsége 100 ezer lakosának szüksége van a kórházra, minden követ megmozgatnak annak érdekében, minél ellátás maradjon Mosonmagyaróváron. Ez ügyben szorosan együttműködnek a térség országgyűlési képviselőjével, dr. Nagy Istvánnal.

Ezen túlmenően még számtalan témát érintett az előadó, külön kitérve a civil szervezetek támogatására. Reményét fejezte ki, hogy város költségvetési helyzete előbb-utóbb megengedi, hogy a pandémia és az energiaválság előtti gazdálkodásra térjenek vissza.

Vissza a kezdőoldalra