Előadás a tavaszi tisztítókúráról

Az ember élete túlzsúfolt a mai világunkban, ezért érdemes odafigyelni. Horváth Margit előadásában, melyet a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre tagjainak tartott március 1-én, sok érdekes eseményről kaptunk tájékoztatást, melyben a hozzá fordult elkeseredett emberek reakciójáról is beszámolt. Napjainkban tele a hűtő túl sok étel van benne, több, mint kellene ebben az időszakban. Tele a szekrény ruhákkal – de csak alig fél tucatot hordunk belőle. Zsúfolt az időbeosztásunk – alig jut idő magunkra. Tele a szervezetünk is a téli táplálkozás, mozgáshiány következtében a nem kívánt lerakódásokkal, olykor némi súlyfelesleggel. Köhögünk, zihál a mellünk és azon vesszük észre magunkat, hogy elért az influenzajárvány.

Én magam is itt tartok, ezért is mentem el az előadására. Ideje egy kiadós külső – belső nagytakarításnak, az életenergia megújításának. Ennek legjobb eszköze a testi-lelki nagytakarítás. A megfelelő eredmény elérésére többféle tisztítókúra is alkalmas: léböjt kúra, gyógynövényes tisztító teák, könnyített étrend, intenzívebb mozgással kombinálva, tisztító ételek fogyasztása. A kúrák időtartama lehet 1-1 nap, vagy egy hét vagy akár 1 hónap is. Bármennyi időt is szánunk rá, a testünk meghálálja a törődést és felfrissült életenergiával, letisztult arcbőrrel, erősebb hajjal jutalmazza erőfeszítésünket. Számolt be az előadásában Horváth Margit, kiegészítve nagyon hasznos tanácsokkal, mint például a tej- és tejtermékek fogyasztásának óvatosságával az 50 év feletti emberek vonatkozásában, mert nagyon sok problémát tud okozni.

Február végén, márciussal kezdődő szervezetem legyengülése nagyon érezhető és már korlátozza a munkavégzésemet, ezért kértem egy gyulladáscsökkentő teakeveréket, mely a következő gyógynövényekről áll: diólevél-körömvirág-kamilla-útifű-apróbojtorján és cickafark. A teavíz 60 C-fokosra való lehűlése után kell a vizet ráönteni a tealevelekre, majd negyedórás áztatást követően lehet fogyasztani. Figyeljünk oda a csipkebogyó és a fehér fagyöngy teavíz elkészítésénél, nem szabad leforrázni, áztatni kell fél napot.

Megfogadtam tanácsát és a csodás gyógynövényekkel elkezdem a tavaszi tisztítótúrát.

Jáni Lajos

 

Vissza a kezdőoldalra