Parkolási lehetőségek a Flesch Központ környékén

Bizonyára többeket érdekel a Civil Szemle alábbi kérdése, amit dr. Árvay István polgármester úrnak tettünk fel.

Kérdés: Egyre telítettebb a Flesch Károly Kulturális Központ melletti parkoló. Félő, hogy most, amikor újraindul a kulturális élet, a Központ látogatói egyre nehezebben találnak szabad parkolót. Külön gond, hogy autóbusszal is egyre nehezebben lehet parkolni. Milyen el-képzelései vannak a városnak a helyzet rendezésére?

Válasz: „A Flesch Központ körüli parkolási lehetőségek kibővítése program-szerűen halad. Az épület háta mögött új parkolót építettünk, felújítottuk és sorompóval levédtük a ház kizárólagos használatában lévő parkolóhelyeket. A kék-fehér ház és ökoház környékén új parkolókat alakítottunk ki. Az épülő tár-sasházak fokozatos használatba vételével egyidejűleg felújításra kerül a jelen-legi nagyparkoló a csatlakozó úttal együtt.

Az új társasházak lakóinak parkolása részben mélygarázsban, részben saját telken, részben a kiszolgáló utak mentén kialakított párhuzamos parkolókban megoldott. A tágabb panelos környezetet tekintve, új parkolók épültek a Móra lakótelep belső bokraiban.

Új, nagy parkoló építését kezdjük meg idén a Károly utca 52-66. számú tár-sasház mögötti üres területen.”

(Várjuk Olvasóink közérdekű kérdéseit, melyet az illetékeshez továbbítunk. E-mail címünk: info@movarkultura.hu Nagy Sándor szerkesztő)

Vissza a kezdőoldalra