Nyugdíjasok a közösségért és összefogásért

Mintegy kétszáz nyugdíjas találkozott Halászin augusztus 8-án a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület szervezésében a Halászi Hagyományőrző Egyesület és a helyi önkormányzat vendéglátásában. A rendezvényt minden alkalommal más-más településen szervezik, sajnos a pandémia miatt kimaradtak alkalmak.

– Öröm számunkra, hogy a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület tizenötödik kistérségi találkozójának mi adhatunk otthont. Az egyesülethez tartozó huszonnyolc klubból öt-öt képviselőt, a térség polgármestereit vártuk az eseményre – tudtuk meg Süliné Pintér Anikótól, a Halászi Hagyományőrző Egyesület nyugdíjas csoportjának vezetőjétől. A főszervező szerint a találkozók célja az összetartozás és a közösség erősítése, a régi kapcsolatok ápolása. Köszöntőjében Halászit is bemutatta, míg vendéglátó polgármesterként Majthényi Tamás szólt az egybegyűltekhez.

– Nagyon vártuk ezt a napot. Utoljára 2019-ben Jánossomorján rendeztünk ilyen találkozót Azóta eltelt három év, mely nem adott lehetőséget az esemény megtartására, pedig ez egy nagyon fontos program az egyesületünk életében – vette át a szót Bujdosó Zoltán, a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület elnöke, aki szerint külön ünneplésre ad okot, hogy ez immár a tizenötödik seregszemle, melyen a kistérségi klubok összefogását ünneplik.

– A kistérségi rendezvényeken keresztül megismerjük egymás klubjait, kiálltunk egymás céljainak megvalósításáért, megőriztük, építettük a kultúránkat. Büszke vagyok arra, hogy csapatunk a kistérség legnagyobb létszámú, és egyben a legnagyobb tömegeket megmozgatni képes civil szervezete. Jelenleg több, mint ezerszáz fő a taglétszámunk – részletezte az egyesületi elnök, megjegyezve, hogy rendezvényeiken több százan vesznek részt alkalmanként.

– Ebből is látszik, hogy mennyire fontos számunkra a közösség, a csapathoz való tartozás. A jövőre nézve is megpróbáljuk a lehetőségeink szerint folytatni ezt a sikeres küldetést – ígérte Bujdosó Zoltán.

A jó hangulatú rendezvényt színesítette műsorával a Halászi Hagyományőrző Egyesület Népdalkör, a Levéli Nyugdíjas Egyesület, a Majoroki Nyugdíjas Egyesület és a jánossomorjai Karácsony Gézáné. A vendéglátók sok finomsággal is készültek.

(Forrás: Kisalföld)

Fotók: Kerekes István (Kisalföld)

« A 3 »

Vissza a kezdőoldalra