Kitüntették a HenHouse zenekart

A Magyar Kultúra Napjának megünneplésére január 21-én került sor a P-Art Rendezvényházban Mosonmagyaróvár Önkormányzata szervezésében. A rendezvényen mintegy 100 meghívott vendég vett részt, köztük a város vezetői, önkormányzati képviselői, a helyi kulturális élet meghatározó szereplői. Az ünnepség kezdetén Reisinger Attila, a tavalyi városi kultúra díj kitüntetettje mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy a magyar kultúrát fennmaradása érdekében tovább kell örökíteni a következő nemzedékekre, s ebben a kulturális élet szereplőinek meghatározó felelőssége van. A globalizáció és az információs forradalom idején mindent meg kell tenni azért, hogy megőrizzük identitásunkat és nemzeti hagyományainkat.

Az eseményen dr. Árvay István polgármester és Kátai Zoltán családjának közreműködésével felavatták a Kossuth-díjas énekmondó rendezvényházban elhelyezett emléktábláját. Közben az elhunyt barátja és fiatal alkotótársa, Szlama László kobozművész, Junior Prima Díjas népzenész muzsikált.

Idén a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjat a HenHouse Zenekar kapta.

Dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy a kitüntetett zenekar 30 éve működik a városban. Generációk nőttek fel zenéjükön, és sok kisebb zenekar útját egyengették, valamint formálták a városban és környékén élő fiatalok könnyűzenei ízlését. Az elismerést Takács András, a HenHouse Zenekar alapító tagja és vezetője vette át dr. Árvay István polgármestertől.

„Nagyon örülünk az elismerésnek, és egyúttal rendkívül meg is lepődtünk, hiszen könnyűzenei zenekar nem szokott ilyen megtisztelő díjat kapni. Talán azért érdemeltük ki, mert ilyen régóta együtt zenélünk, és a városi közönség még mindig kíváncsi ránk.” – mondta Takács András.

Dr. Árvay István polgármester polgármesteri elismerő oklevelet adott át Bakó Tünde nyugdíjas népművelőnek, a Flesch Károly Kulturális Központ volt munkatársának több évtizedes gyermekszínházi és kiállításszervező munkájáért.

A rendezvény a HenHouse Zenekar koncertjével zárult.

Vissza a kezdőoldalra