Kertbarátok országos kitüntetése

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre egyesület a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségétől (KKOSZ) megkapta a legrangosabb elismerést a Somogyi Imre Plakettot és az Elismerő oklevelet. (Somogyi Imre, Abony, 1902-1947. író szobrász, népnevelő, kertész, mezőgazdasági szakíró, országgyűlési képviselő. Gyakran használt mellékneve: „Kertmagyarország apostola”: Legismertebb műve Kertmagyarország felé című könyve, amelynek címe fogalommá vált. Posztumusz kapott Kossuth-díjat 1948-ban)

A Szövetség országos tagjai közül az egyesületünket tartotta a legalkalmasabbnak alkalmasnak arra, hogy megkapjuk a díjat. Díj átadására a tegnapi Közgyűlésen került sor.

Köszönjük a díjat és az elismerést a KKOSZ részéről.

A díj bemutatására a május 8-án megtartott Dr. Varga Jenő tudományos főmunkatárs, kutatóállomás-vezető, „Körte metszése, termesztése és növényvédelme, valamint a bogyós gyümölcsök termesztése” megtartott rangos, magas színvonalú előadását követően történt.

Köszönöm a megjelent kertbarátoknak, hogy megtisztelték az előadót a megjelenésükkel és a közelgő eseményekre, rendezvényekre jelentkeztek.

Jáni Lajos elnök

Vissza a kezdőoldalra