Felhívás XXV. kistérségi általános iskolás vers- és prózamondó verseny

A„Moson megye polgáraiért” Alapítvány az alapfokú oktatást folytató intézmények oktató-nevelő munkájának elősegítése érdekében ez évben is meghirdeti hagyományos vers- és prózamondó versenyét.

Nevezni az alábbi kategóriákban lehet:

  • versmondás 5-6 osztály
  • versmondás 7-8 osztály
  • prózamondás 5-6 osztály
  • prózamondás 7-8 osztály

A versmondás kategóriában nevezők két magyar költő versével jelentkezhetnek. A második verset a zsűri szükség esetén hallgatja meg.

A prózamondás kategóriában a nevezők magyar szerző prózájával vagy annak részletével jelentkezhetnek, mely nem haladja meg a négy percet.

Egy intézmény kategóriánként két tanulót nevezhet. Az iskolát képviselő tanulók kiválasztására javasoljuk háziverseny rendezését, ezáltal minél több tanulónak a rendezvénybe történő bevonását.

Jelentkezési határidő: 2021. november 20.

Jelentkezni: a mellékelt, vagy kért jelentkezési lapon lehet, azt határidőre postán a Moson Megye Polgáraiért Alapítvány 9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 14., vagy elektronikusan az info@movarkultura.hu címre kell visszaküldeni.

A versenyre 2021. december 9-én (csütörtök) 15 órától kerül sor a Fehér Ló Közösségi Házban. A lebonyolításról minden jelentkező intézmény részletes tájékoztatást kap. A rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni a kulturális egyesület Pacsirta u. 14. szám alatti irodájában, vagy a 217-388 telefonszámon lehet.

A koronavírus-járvány miatt a Fehér Ló Közösségi Házban a hatályos egészségügyi előírásokat be kell tartani, melyről külön értesítjük a jelentkező intézményeket!

A vers és prózamondó verseny szakmai támogatója a Magyar Versmondók Egyesület Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete.

Letölthető jelentkezési lap

 

Vissza a kezdőoldalra