Fehérbot fesztivál Mosonmagyaróváron – Kisalföld cikk

A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Mosonmagyaróvári Csoportja a Mosonmagyaróvári Lions Klub közreműködésével jótékonysági családi napot szervezett szombaton. Míg készültek a finomabbnál finomabb ételek, addig sorra váltották egymást a fellépők a színpadon, s több program is társult az eseményhez.

– A Lions klub áprilisi vakvezető kutya programján jött a gondolat, hogy szervezzünk egy szemléletformáló rendezvényt, ami nagyobb tömeget is megszólít és egészséges emberek számára is érdekes – tudtuk meg dr. Lengyel Júliától, a mosonmagyaróvári csoport vezetőjétől. A szemléletformáláshoz járult hozzá például több játék is, például Braille-írógépet is ki lehetett próbálni, de például tandemkerékpárra is fel lehetett pattanni. A mosonmagyaróvári látássérültek mellett a győri és a soproni csoport tagjai is képviseltették magukat. Dr. Lengyel Júlia hozzátette: sokan hozzátették munkájukat, felajánlásukat a nap sikeréhez. A bevételt tagtársaik speciális segédeszközeire fordítják. És az is elképzelhető, hogy lesz a programnak a jövőben folytatása.

A jótékonysági főzőversenyen tíz csapat készítette az ételeket. A mosonmagyaróvári polgárőrség is bemutatkozott, és a Szigetközi Hagyományőrző Íjász Egyesületnél is sokan fordultak meg. Kocsis Bence barátaival jótékonysági motorcsónakázásra vitte az érdeklődőket, Fördős Boglárkával és Csóka Bernadettel Missie hátán lehetett lovagolni.

– Édesanyám révén kapcsolódunk a látássérültekhez. Amikor felmerült, hogy lesz ez a program, örömmel csatlakoztunk jótékonysági lovagoltatással. Missie szállítását Mosonszentmiklósról a Ló-Erő Szabadidő és Sportalapítvány segítette – részletezte Fördős Boglárka.

– Hónapok óta készültünk erre a fesztiválra, jó ez a figyelemfelkeltő rendezvény – osztotta meg véleményét a látássérült Fördős Szilvi és Galgócziné Kriszti.

Forrás: Mészely Réka (Kisalföld)

A teljes cikk képekkel megtalálható a Kisalföld honlapján az alábbi linkre kattintva:

https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2023/07/feherbot-fesztival-mosonmagyarovaron-fotok

 

Vissza a kezdőoldalra