Civil piknik a Mosoni-Duna partján

Július 30-án nyolcadik alkalommal rendezte meg a civil pikniket a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség a Mosoni-Duna partján, a mosoni strand melletti színpadnál. A koronavírus járvány miatt tavaly ősszel kezdődött korlátozások után ez volt a szövetség első nagyrendezvénye, melyet meg tudott szervezni. A találkozás iránti igény megvolt a tagszervezetek részéről is, több nyolcvanan gyűltek össze.

A két főzést vállaló csapat tagjai – a Tengri Ijász és Hagyományőrző Egyesület részről Bognár Árpád és Kovács Margit, a Győr-Moson-Sopron megyei Hagyományőrző Kishalász Egyesület részéről Muth Ernő és Gyárfás András – már kora reggel elkezdték a főzés előkészítését. Az egyik csapat pörköltet készített többféle húsból, a másik csapat őzpörköltet főzött. A délben felszolgált étel mindenkinek nagyon ízlett, minden adag elfogyott.

Az ebédet beszélgetés követte, különböző szervezetek képviselői ismertették be egymás tevékenységét. A jó hangulatot zene segítette. Buglyó Gyula citerán, Nyáradi István klarinéton játszott népdalokat és népszerű műdalokat, s a civil piknik résztvevői közül sokan dalra fakadtak. A kiváló időben kora este fejeződött be a rendezvény, mindenki jól érzete magát.

A pikniken résztvevő szervezetek: Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, Margaréta Nyugdíjas Klub, Nagycsaládosok Életfa Egyesülete, Nők a Városért Egyesület, Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre, Tengri Ijász és Hagyományőrző Egyesület, Győr-Moson-Sopron megyei Hagyományőrző Kishalász Egyesület, Újjáéledés Alapítvány.

Vissza a kezdőoldalra

« A 3 »