Kertbarátok tavaszi kirándulása

Április 21-én a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre tavaszi kirándulást szervezett az egyesület tagjai számára, amelyre 34 fő jelentkezett. A kirándulást vonattal szerveztük Budapestig, majd a közösségi közlekedést vettük igénybe. A résztvevők idős korukra tekintettel velem tartottak, igaz lassú tempóban, még a segítő eszközzel közlekedő is lépést tudott tartani. Az első célpont a Néprajzi Múzeum volt, melynél kis csapat vállalkozott a külső terület lépcsős meghódítására, a többiek a Zene Házát vették birtokba. A házban csoportosultunk pontosan délben kezdődő hangdóm intergalaktikus utazására, ahol a varázslatos zenei hangzással a babzsákokon pihenve, ellazulva élveztük a gyönyörű előadást. Előadást követően még jutott idő a kávé elfogyasztására, aztán útra keltünk ismét a főváros budai oldalára.

Megismerkedve a városi közlekedésben a metró hálózattal egyenesen a Villányi úti Kertészeti Egyetemet vettük célba, ahol az Egyetem Campusánál a Tavaszkert Disznövény kiállítás tekintettük meg. Ez volt a kirándulásunk fő célpontja, ahol többet időztünk. Nagy aktivitás volt a bonsai kiállítás emeleti nagytermében, ám vásárolni a földszinten lehetett. A sok kiállító különleges termékeiből vásároltunk, megkóstoltuk a kiállítók által kínált termékeiket.

Az ebédünk elfogyasztását követően a kertbarátaink egy része sétára indult a nagy területen kiállított pavilonok meghódítására, más része helyet foglalt a pavilonban történt előadás előtti széksoron, hogy a házikertbe ajánlható, mérsékelt ápolásigényű gyümölcsfajták javaslatát meghallgassa. Az ezt követő előadásra már nem futotta időnkből, de az előadóval dr. Varga Jenővel a Kerti Gyümölcstermesztési Kutató Központ tudományos főmunkatársával sikerült megbeszélnem a május hónapban esedékes előadás megtartását, ahol a kiállításon elhangzott előadására is kitér.

A késő délutáni órákban rövid idő alatt szerencsésen elérkeztünk a Kelenföldi vasútállomásra. Közben az érkező emeletes vonattal egyenesen Mosonmagyaróvárig élvezettel beszélgettünk a nap eseményeinek öröméről.

Köszönöm a résztvevő kertbarátoknak a nem kevés erőfeszítéssel átélt napon kitartásukat, s remélem a közeljövőben megszervezésre kerülő csoportos kirándulásunkon is hasonló aktivitást tapasztalhatunk.

Jáni Lajos kertbarát elnök

 

Vissza a kezdőoldalra