Bemutatkozik a Royal Kolibri TSE

A Royal Kolibri Táncsport Egyesület 2018 óta népszerűsíti a hip-hop kultúrát Mosonmagyaróváron és környékén, valamint hét éve sikeresen képviselik Magyarországot Országos -, Európa – és Világbajnokságokon. Az egyesületet az Auxner testvérpár, azaz Auxner Bianka és Auxner Péter alapította azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a hip-hop és urban dance kultúrát, kulturális tevékenységekkel hozzájáruljanak Mosonmagyaróvár kulturális életéhez, valamint egy olyan vidám és támogató közeget teremtsenek az edzések során a fiatal és felnőtt táncosok számára, amelyben felszabadultan táncolhatnak, fejlődhetnek, önmaguk lehetnek és jól érezhetik magukat. Az egyesület 10 taggal kezdte tevékenységét és napjainkban már több mint 100 táncossal foglalkozik. Céljaik megvalósítása érdekében gondoskodik tagjai részére rendszeres táncolás lehetőségének megteremtéséről, közösségi programokat és táncrendezvényeket rendez és bonyolít le, valamint táncművészeti alkotásokat hoz létre, amiket versenyeken, városi eseményeken és az évvégi gálán mutatnak be vagy videóklip formájában osztják meg az emberekkel.

Az egyesület jelenleg minden korosztálynak biztosít táncórákat (3 éves kortól 60 éves korig), a tudásszintüknek megfelelő csoportokban (előkészítő, kezdő, középhaladó, haladó). Az egyesület ezen kívül versenyszakosztállyal is rendelkezik, akikkel tavaly májusban részt vettek az osztrák ESDU szövetség Világbajnokságán. Az egyesület gyerek csoportja megszerezte a Világbajnoki címet, legfiatalabb versenyzőjük (Molnár Fanni) és oktatójuk (Auxner Péter) 2. helyezést profi szóló kategóriában, felnőtt csoportjuk 4. helyezést és junior párosuk 10. helyezést értek el. Az egyesület alapítói több mint 15 éves versenytapasztalattal, valamint kétszeres Világbajnoki címmel rendelkeznek. Az évek során szerzett tudásukat kívánják átadni az egyesület versenyzőinek, hogy sikeres pályafutásuk legyen táncosként. Az egyesület 2021 óta hivatalos tagja a Magyar TáncSport Szakszövetségnek is.

2022-es eredmények:

 1. Gyerek versenycsoport:
 • Világbajnokság – 1.hely – Világbajnokság selejtező – 1.hely
 • Fusion Dance Contest – 1.hely
 • Unity For Passion Dance Fest – 1.hely
 1. Felnőtt versenycsoport:
 • Világbajnokság – 4.hely – Világbajnokság selejtező – 1.hely
 • Fusion Dance Contest – 1.hely
 • Unity For Passion Dance Fest – 1.hely/4.hely – Magyar Bajnokság (MTASZ) – 1.hely
 1. Szólisták:
 • Világbajnokság 2.hely– Molnár Fanni
 • Világbajnokság selejtező 2.hely – Molnár Fanni
 • Világbajnokság 2.hely – Auxner Péter
 • Világbajnokság selejtező 1.hely + Legjobb férfi táncos különdíj – Auxner Péter

Legfontosabb idei célok:

 • Eredményes versenyzés
 • BACK TO THE STREET országos freestyle párbaj a mosonmagyaróvári várban 14 év alatti és feletti versenyzők számára + táncbemutató az ország valamennyi tánciskola közreműködésével
 • III. Royal Kolibri Gála (táncszínház)
 • nyári napközis és ottalvós táborok
 • külföldi szakmai továbbképzések

Hosszútávú célok:

A következő 5 évben egy olyan összetartó, népes közösséget szeretnénk létrehozni, ami erősíti a hazai és nemzetközi Hip Hop közösséget és olyan profi táncosokat szeretnénk kinevelni, akik felteszik Mosonmagyaróvárt és Magyarországot a Hip Hop térképre, valamint számtalan fiatalnak átadni a tánc adta pozitív élményeket, örömteli pillanatokat. Ennek érdekében évről évre emelni kívánjuk a színvonalat és lehetővé tenni nekik, hogy tapasztalatot szerezhessenek külföldi versenyeken, valamint a táncstílus alapítóitól tanulhassanak. Nagy álom válna valóra, ha a versenyzőkkel egy tanulmányi utat tehetnénk New Yorkba és Los Angelesbe, ahonnan az utcai táncok erednek, annak érdekében, hogy első kézből megtapasztalják a hip-hop kultúra gyökereit és jobban megértsék a kultúra hagyományait.

Tíz éven belül szeretnénk egy saját ingatlan birtokosa lenni, amely biztosítja a táncórák és események helyszínét, valamint közösségi találkozóknak és a fiatalok számára nyújt biztonságos közeget az iskolán kívüli időkben. Célunk egy olyan második otthont teremteni táncosainknak és az idelátogató táncimádóknak, ahol számtalan örömteli élményt szerezhetnek és fejlődhetnek.

Vissza a kezdőoldalra