Amatőr színjátszó csoportok jelentkezését várják a találkozóra

A Moson Megye Színjátszó Találkozót idén 31. alkalommal szervezik meg Mosonmagyaróváron május 7-9. között a magyar anyanyelvű amatőr színjátszó csoportok számára, a Flesch Károly Központban rendezett fesztiválra március 31-ig lehet jelentkezni.

A mintegy három évtizede működő Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület idén 31. alkalommal szervezi meg a Moson Megye Színjátszó Találkozót a Flesch Károly Kulturális Központban 2021. május 7-9. között.

Nagy Sándor, az egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a magyar anyanyelvű amatőr színjátszó csoportok találkozóján szívesen látnak minden jelentkezőt határon belülről és túlról, életkori és műfaji megkötés nélkül. „Általában 18-20 társulat fogadására van kapacitásunk, melyek között nem csak magyarországi egyesületek szerepelnek, hanem érkeznek hozzánk amatőr magyar színészek Felvidékről, Romániából, illetve Szlovákiából is.” – részletezte az elnök.

Az esemény céljai közé a bemutatkozási lehetőség biztosításán és tapasztalatszerzésen túl tartozik az is, hogy az amatőr csoportok országos minősítést szerezhessenek. „Fesztiválunkon a Magyar Szín-Játékos Szövetség által kiadott országos minősítést lehet szerezni abban az esetben, ha kettő, az általuk elfogadott értékelést adó zsűritag részt vesz a rendezvényünkön. Idén Lázár Péter és Pápai László rendezők tisztelnek meg minket személyükkel, a harmadik zsűritagunk pedig Gergye Rezső lesz.” – magyarázta Sándor.

A háromnapos találkozó első estéjén az amatőr csoportok bemutatkozó produkciókkal készülnek, melyet a hétvége során a versenyprogramok kísérnek. „Szombaton és vasárnap zajlanak a versenyprogram előadásai, melyeket egy ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjátadással zárunk, a műsorszámok között három fődíjat és tíz másik díjat osztunk ki.” – tette hozzá Sándor.

A pandémia okozta bizonytalanság miatt Sándorék lefoglaltak egy alternatív időpontot a Flesch-központban novemberre arra az esetre, ha a járványügyi korlátozások nem tennék lehetővé a májusi rendezvényt.

A Moson Megye Színjátszó találkozón való részvételre 2021. március 31-ig lehet jelentkezni a www.movarkultura.hu oldalon található jelentkezési lap leadásával az alábbi elérhetőségek egyikén:

Postán: Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, H-9201 Mosonmagyaróvár, Pf. 152.

E-mailben: info@movarkultura.hu

(Forrás: www.szigetkozelet.hu)

 

Vissza a kezdőoldalra