A nehézségek ellenére is működik a kulturális egyesület

A tavaly óta köztünk élő Covid vírus alapjaiban rengette meg a civil szférát, hiszen a közösségépítés legfőbb ismerve a személyes kapcsolat, s most nem tudnak találkozni egymással az adott közösség tagjai. A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a város meghatározó civil szervezete, sajnos több mint egy éve ők sem tudják a megszokott módon végezni munkájukat.

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület ugyancsak nagy múltra tekint vissza, hiszen több mint harminc éve formálja, építi a város közösségi életét. Éves szinten 25-30 rendezvényt is szerveznek, ami az eltelt évek alatt teljesen beleivódott a város életébe, ennek hiánya pedig kissé talán a város hangulatára is kihat.

– Utolsó megvalósult rendezvényünk a tavalyi 1848-as magyaróvári civil koszorúzás megszervezése volt, a korlátozások miatt azóta nem sikerült több közösségi programot megvalósítanunk. Annak viszont örülünk, hogy tavasz helyett ősszel sikerült megrendeznünk a Moson Megye Színjátszó Találkozót. Ahogy az egyéb szektorok, mi is online tudjuk folytatni a működésünket, így folytatódik a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására irányuló tanoda programunk, de így bonyolítottuk le a gyerekek versmondó versenyét is – ecsetelte a jelenlegi helyzetet Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület vezetője.

A Covid vírus miatt a működési források is szűkültek, illetőleg a szervezetek közötti, szervezeteken belüli kommunikáció is nehézkessé vált, ami szintén tovább bonyolítja a civil szféra működését.

– A civil szektor a személyes találkozásokra épül, amíg ez nem valósulhat meg, addig a szervezetek sem fogják tudni normálisan folytatni a működésüket. Nagyon bízom benne, hogy az oltások hatására őszre visszaáll a rend és mindenki újra a szokásos mederben végezheti a munkáját– hangsúlyozta Nagy Sándor az egyesület, és a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke.

(Forrás: Kisalföld napilap)

 

Vissza a kezdőoldalra