A makettező világ Mosonmagyaróváron

Április végén ismét a makettezőké volt UFM Aréna. Itt rendezték meg április 22. és 24. között a 24. Moson Model Show Makettező Kiállítást és Versenyt. Egresi Andrástól, a szervező Mosonmagyaróvári Makettező Klub elnökétől megtudtuk, hogy soha ennyi makettet nem láthatott a közönség Mosonmagyaróvárott. 32 országból több mint 700 versenyző 2478 pályaművel nevezett a versenyre. Az elmúlt két évben a koronavírus járvány miatt nem tudták megrendezni a versenyt, de ennek idén pozitív hatásai is voltak. Az elmúlt időszakban több idő jutott az alkotásra, ennek tudható be a nagyszámú nevezés. Összesen 79 kategóriában versenyeztek a makettek a repülőmodellektől kezdve a különböző harci járműveken át egészen a hajómakettekig.

Az Európa három legnagyobb makettversenye között számontartott mosonmagyaróvári rendezvényt hatalmas munka, óriási szervezés előzte meg. A világ minden Földrészéről érkezett versenyző, a legtávolabbi Tajvanról érkezett.

A vasárnap tartott ünnepélyes díjátadáson nagyon sok díjat osztottak ki. Az eredményhirdetésen közreműködött dr. Árvay István polgármester, Könczöl Ferenc ezredes, a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka és Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke.

Egresi András főszervező azzal búcsúzott, hogy 2023-ban remélhetőleg hasonló létszámmal és színvonallal tudják megrendezni a jubileumi, 25. Moson Model Showt.

« A 2 »

Vissza a kezdőoldalra