Közösségépítés a nagycsaládosoknál

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének és a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesületének közös programjaként, az egyesület kirándulásra vállalkozó családjai Nagycenkre utazhattak szeptember 28-án.

Első úticélként a Széchenyi Múzeumvasúthoz érkezett meg az 50 fős csapat. A Múzeumvasúton nem mindennapi személyzettel találkoztunk. A szolgálatot lelkes gyermekvasutasok látták el. Felszállva a korhű vasúti személykocsikra, végig zötyögtünk a 3600 m hosszú vasútvonalon. Fertőbozon megállva bekukkanthattunk a fűtőház belsejében újonnan kialakított látogatóközpontba. Visszaérkezve Nagycenkre – főleg a gyerekek – bírtokba vehették az interaktív vasúti tanösvényt, a játék- és fitneszparkot. Közben kisütött a nap, az idő kellemessé vált. Ettünk, ittunk, ültünk szabadon a büfé előtt, nem siettünk sehova. A gyerekek vidáman játszottak, a felnőttek pedig a hétköznapi rohanást hátrahagyva beszélgettek, vagy sétáltak.

Ebéd után Öntésmajor fele folytattuk utunkat, ahol a Hanság Élővilága kiállítást tekintettük meg. Hazafele a gyerekek nagy örömére megálltunk Csornán egy közös fagyizásra, ahol a gyerekek ismét megtalálták a szabadtéri játékokat.

Nem volt rohanós napunk, a gyerekek összebarátkoztak, hazafele a buszon is összeültek, hogy tovább örüljenek egymás társaságának. Szülőknek, nagyszülőknek is pihentető, kellemes nap volt a szürke hétköznapok között. Jó volt együtt lenni, beszélgetni, közösséget építeni.

Orbán Józsefné elnök Nagycsaládosok Életfa Egyesülete

Vissza a kezdőoldalra