Városunk csatlakozott az egészséges városok szervezetéhez

Március 30-án a Városházán sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az Egészéges Városok Kárpát-medencei Egyesülete. A szervezetet Bús Balázs, az egyesület Felügyelő Bizottságának elnöke és De Blasio Antonio elnök mutatta be a sajtó képviselőinek.

A WHO Európai Egészséges Városok programja 2017-ben indult el azzal a céllal, hogy az önkormányzatokat és a közösségeket bevonja az egészségfejlesztésbe. Magyarország a program elindulása óta aktív résztvevője az európai hálózatnak. Az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének jelenleg 27 tagvárosa van, melyből 9 város határon túli területen található. A tagvárosok célja a helyi lakosság egészségi állapotának javítása, fejlesztése az Egészséges Városok program alapelveinek figyelembe vételével: esélyegyenlőség és közösségi részvétel biztosítása, széles körű együttműködés, minél több érintett szektor szereplőinek bevonása. Az egyesületi tagság lehetőséget biztosít a jó tapasztalatok, tevékenységek megosztására, tanulási lehetőségekre, új módszerek elsajátítására.

A vendégek bejelentették, hogy a sajtótájékoztató apropóját az adja, hogy a szervezet Mosonmagyaróváron tartja éves közgyűlését.

Dr. Árvay István polgármester bejelentette, hogy Mosonmagyaróvár csatlakozott az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületéhez.

 

Vissza a kezdőoldalra