Termény és virágkiállítás városunkban

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre egyesület immár 21. alkalommal rendezi meg a hagyományossá vált kiállítását. Az egyesület tagjai által megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket és virágokat állítják ki három napra a Flesch kulturális Központban. Az idei évben szeptember 6-8.-ig lesz látható.

A kiállítás megnyitására szeptember 6-án 17 órakor kerül sor, melyre a fővédnökségét Dr. Nagy István agrárminiszter úr vállalta. Az elnökségi asztalhoz meghívást kaptak: Dr. Árvay István, városunk polgármestere, András Károly, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke, Dr. Varga Jenő, a MATE Fertődi kutatóintézet vezetője, Németh Andrea, a Legszebb Konyhakertek Mosonmagyaróvári koordinátora, Bári József, a Dunaszerdahelyi Kis Kertészek elnöke és Farkas Ervin evangélikus lelkész.

A megnyitót követően elismerő oklevelek átadására kerül sor, majd a Legszebb konyhakertek mozgalomban résztvevők értékelésére kerül sor, ahol a benevezettek között legtöbben a kertbarátok tagjai szerepelnek.

A sok látogatót vonzó kiállításunkra a környező településekről és a szomszédos országokból is sokan részt vesznek. Az iskolások és óvodások minden évben a bejárat előtt sorakozva nagyon sokan látogatnak el a rendezvényünkre. Szeretettel fogadjuk városunk lakosságát remélve abban, hogy egyre többen kedvet kapnak a saját portájukon nem csak a füves terület gondozásában, hanem a konyhakerti rész kialakításában. Kiállításunkra mindenkit szeretettel fogadunk.

A kiállításunkat szeptember 8-án 17 órakor zárjuk.

Jáni Lajos elnök

 

Vissza a kezdőoldalra