Óvári táncosok a Győri Nemzeti Színház színpadán

2023 szeptemberében az Okay Dance felkérést kapott Gellért Tündétől a győri Grácia Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjétől, hogy vegyünk részt az általa megrendezésre kerülő különleges Diótörő előadásban.

A fő koncepció, hogy a különböző stílusú táncokat oktató csoportok, bemutatva saját profiljukat, táncoljanak el egy-egy kis részt a klasszikus Diótörő dallamai mellett akár saját zenére. Az Okay Dance a népek tánca blokkban, az orosz táncot kapta. 2007-ben egy diszkósított kalinka koreográfiával szereztük meg első világbajnoki címűnket Riminiben, erre emlékezett Gellért Tünde. Azt mondta, el sem tud képzelni mást erre a szerepre.

Papp Rebeka az Okay Dance Egyesület vezetője 11 évesen táncolta a kalinkát, most boldogan újította fel, tanította be a 12–13 éves táncosokból álló Antilla csoportnak. Az előadásban természetesen az ismert orosz trepak dallama is felcsendül. Ezt az Okay Dance három felnőtt táncosa táncolta, melynek diszkósított koreográfiáját Papp Rebeka készítette. A sikerhez hozzájárult a fellépő táncosainak jelmezei, melynek elkészítéséhez városunk önkormányzata is hozzájárult, melyet ezúton is köszönünk.

December 4-én dupla előadásban került sor „A mi diótörőnk” című darabra a Győri Nemzeti Színház prominens színpadán.

Boldogok vagyunk, hogy az Okay Dance SE részese lehetett a 11 tánccsoportot és 276 táncost felvonultató hatalmas összefogással készült egyedülálló produkciónak.

Pappné Varga Zsuzsanna

 

Vissza a kezdőoldalra