Nyárbúcsúztató Családi nap Szigetközben

Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete immár 15. alkalommal rendezte meg Családi Napját Dunaszigeten az ÖKO-Parkban szeptember 3-án.

A „főző brigádunk” ebben az évben babgulyást készített. A korán kiérkezőknek kakastaréj (sült szalonna) és zsíros kenyér lila hagymával, paprikával, paradicsommal állt rendelkezésükre éhségük csillapítására. A szorgos anyukák a gyermekeknek több tányérnyi süteménnyel is kedveskedtek, ezen kívül gyümölcsök is szélesítették a kínálatot. A gyerekek körében nagy sikere volt az üres konzerves dobozokra dobálásnak és a különböző ügyességi játékoknak. Nagy sikere volt az íjászkodásnak is.

Egy nagy körséta közepette megismertük az ÖKO-Park kialakulásának történetét, megtekintettük az óriási területen kialakított ökotudatos pihenési lehetőségeket, a gyógy- és fűszernövény kertet, a magas ágyásokat, az épülő bemutató központot. Csodálattal hallgattuk a park törekvéseit, szerepét, az ökotudatos nevelésben, a szigetköz élővilágának megőrzésében

A kenuzást a kisebb gyerekek is nagyon élvezték. Sok család többször is megcsodálta a Duna szigetközi ágainak szépségét. A bográcsban főtt ebéd rendkívül finom lett, így többen repetáztak.

A csodálatos időben jó volt együtt lenni, kimozdulni, feltöltődni a tanévkezdés küszöbén. Elmondhatjuk, hogy minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Minden résztvevő hozzátett valamit ahhoz, hogy sikeres legyen a rendezvény.

Orbán Józsefné elnök

 

Vissza a kezdőoldalra