Nyárbúcsúztató Családi nap Szigetközben

Szeptember 2-án Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete 16. alkalommal rendezte meg Családi Napját Dunaszigeten a Tündérsziget Ökoparkban.

Több mint százan, köztük nagyon sok gyerek és 2 felvidéki család is, töltötte el vidáman, a Szigetköz gyönyörű vízvilága tövében, sok-sok programmal ezt a csodálatos napsütéses napot. A korán kiérkezők kakastaréjjal (sült szalonna) zsíros kenyérrel hagymával, paprikával, paradicsommal csillapíthatták éhségüket. A szorgos anyukák a gyermekeknek több tányérnyi süteménnyel is kedveskedtek, ezen kívül gyümölcsök is szélesítették a kínálatot. Mivel sokan voltunk ezért 10 órakor már indult is az első 5 csapat a kenukkal, miután rövid oktatásban részesültek és a mentőmellényeket is felvették. A kenuzást a kisebb gyerekek is nagyon élvezték. Sok család többször is megcsodálta a Duna szigetközi ágainak szépségét. Egy nagy körséta közepette megismertük az ÖKOPARK kialakulásának történetét, megtekintettük az óriási területen kialakított ökotudatos pihenési lehetőségeket, a gyógy- és fűszernövény kertet, a magaságyásokat, a majdnem kész élményközpontot. Csodálattal hallgattuk a park törekvéseit, szerepét, az ökotudatos nevelésben, a szigetköz élővilágának megőrzésében.

A gyerekek körében nagy sikere volt az üres konzerves dobozokra dobálásnak és a különböző ügyességi játékoknak. Nagy sikere volt az íjászkodásnak és a kézműves foglalkozásoknak is.

Az otthonról hozott gyógy- és fűszernövényeket a családok elosztották egymás közt. A „főző brigádunk” ebben az évben pincepörköltet készített. A bográcsban főtt ebéd rendkívül finom lett és minden cseppje elfogyott.

A csodálatos időben jó volt együtt lenni, kimozdulni, feltöltődni a tanévkezdés küszöbén. Elmondhatjuk, hogy minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Minden résztvevő hozzátett valamit ahhoz, hogy sikeres legyen a rendezvény.

A sikeres programunkhoz Önkormányzati képviselők is hozzájárultak. Nagyon köszönjük támogatásukat.

Orbán Józsefné elnök

 

Vissza a kezdőoldalra